Gépészkari Napok – Slip 2024

A 2024-es évben is sikeresen lebonyolította a Slip-Gépészkari napokat a Kari Rendezvény Bizottság. Általánosságban a délutánok az eseményre jelentkezett csapatok versenyéről szólnak, míg este hajnali négyig tartó buliban lehet kitombolni az egyetem stresszét. A rendezvény, mint mindig most is a 11. héten került megrendezésre és 4 napon keresztül tartott, nem számítva a felvezető Kortes kocsmát és a levezető aftereket.

Idén 12 csapat indult a Miapánk címért, név szerint: Csillám McQueen, Gólyalkeszek, GombáSZoK, G-pont, Káté kalauz Harmadnaposoknak, Keveritusz Rend, KSzHK, LeDűne, MaMartini, National Berugraphic, NeOld’s és (Csiccsentő). 

A keddi nap, (mint minden nap) Sörváltóval kezdődött, majd az előfeladat bemutátására került sor, ami idén egy szökőkút tervezése és design-ja volt. A keddi főprogram a Szakmai nap volt, ahol különböző a gépészkarhoz kapcsolódó feladatokat kellett megoldani, melyeket a különböző körök, szakosztályok, meghívott cégek készítettek elő nekünk. Egy kisebb szünet után a Kolifoglalóra került sor, ahol az elődöntőben 4 táblára osztották fel a csapatokat hármasával. Az első fordulóban azért küzdöttek a csapatok, hogy a legjobb táblára „házba” kerüljenek a következő fordulóban. A napot a verseny szempontjából egy éjszakai feladat zárta, melyben kódolva voltak a feladatok. Az éjszaka folyamán levetítésre kerültek a csapatok által előre elkészített videók is. 

Szerdán a Sörváltó után Bevonulás, utána pedig a Járőr vette kezdetét. A program során a Kármán Tódor Kollégium és az Infopark közötti területeken voltak különböző állomások, melyeken különböző feladatokon vehettünk részt. A szerdai éjszakai feladat során pedig az ABC betűinek megfelelő utcatáblákkal kellett fotózkodni a lehető legkisebb táv alatt gyalog. 

Csütörtökön több program is futott párhuzamosan. A legfontosabb talán a Kolifoglaló döntője volt, itt már csak 3 tábla volt a három „háznak”. Ezzel egyidőben zajlott a főzőverseny része, ahol általában a csapatok imágójuk alapján készítenek ételt három zsűri számára. A késő délutáni program a Kaszinoff volt, ahol a már jól megismert ivós játékokon vehettünk részt, mint például Mizson, Szopola vagy Sörpong. Ez a nap is egy éjszakai feladattal zárult a buli mellett, egy verset kellett bemutatni képek segítségével. 

Az utolsó napon, pénteki napon, kisebb, az egész csapatot nem igénylő versenyszámok voltak, az éjszakai feladat bemutatása, illetve a Kocsmafutás. Az esemény megkoronázásaként pedig következett a Nagyvetélkedő, ahova a csapat nagy részére szükség volt.  

Este pedig az eredményhirdetés zajlott le. A National Berugraphic teljesített a legjobban, így az ő csapatuk nyerte meg a Slipet. A 2024-es év Slip Miapánkja tehát jelöltjük, Tarzan!