Fedezd fel Prágát! 

Amikor már nagyon elegünk van a folyamatos tanulásból érdemes kicsit kimozdulni, hogy aztán újult erővel vághassunk neki a félév hátralevő részének. Egy hosszúhétvége pont tökéletes ahhoz, hogy kicsit kikapcsolódjunk egy utazás keretében. Ha pedig fiatal egyetemistaként utazunk, akkor Prága a tökéletes választás. 

Prága Budapesthez hasonlóan hamisítatlan közép-európai hangulatot áraszt magából. A város mind felépítésében, mind kinézetében nagyon hasonlít a fővárosunkra. Itt a Moldva osztja két részre a várost. A nyugati parton magas dombok húzódnak, a csúcsukon egy várral és egy hatalmas katedrálissal. A helyi élet viszont inkább a folyótól keletre történik, ahol éttermek és kocsmák százai várják az idelátogatókat. Amiben Prága mégis többet tud nyújtani Budapestnél, az a nagyrészt autómentesített belváros és a rengeteg sétálóutca és zöld felület. 

A város nem tartalmaz rengeteg látnivalót, három vagy négy nap bőven elég mindennek a megnézésére. Amit nem szabad kihagyni az a főtér, ahol múzeumokat és templomokat láthatunk bármerre is nézünk. A leghíresebb látványosság is itt található, a különleges és gyönyörű asztronómiai óra. A Károly hídon átsétálva a túlsó parton is érdemes eltölteni egy napot. Itt a várat és a katedrálist lehet megtekinteni. Ha marad időnk felsétálhatunk a Petrin dombra is, ahonnan az egész városra gyönyörű kilátás tárul. Persze fiatalként az ember nem csak ezekért megy Prágába. A cseh főváros híres a sörkultúrájáról. Az itt eltöltött idő alatt érdemes akár több kocsmát is végigjárni, hiszen van olyan, ahol akár harmincnál is több csapolt sör kapható. A minőségibb cseh söröknél ugyan a zsebünkbe kell kicsit nyúlnunk, de ha már itt vagyunk nem érdemes csupán a Pilsnert kipróbálni. 

Összességében viszont az egyik legolcsóbb utazásunkat hozhatjuk ki, ha Prágát választjuk. Busszal viszonylag gyorsan és pénztárcabarát módon ott lehetünk, a helyi árak pedig nagyjából a magyarországiakhoz hasonlóak. Fiatal egyetemistáknak éppen ezért kiváló lehetőség, ha egy hosszúhétvége alatt kis kikapcsolódásra vágynak.