Túlélési tippek mindenkinek

„Egyszer volt Budán kutyavásár.” Remélhetőleg ez a koronavírusra is elmondható, ám tekintettel lévén arra a csekély jelentőséggel bíró tényre, mely szerint még mindig jelen van és itt is marad kicsiny országunkban, úgy gondoltam összeszedem a túléléshez legnélkülözhetetlenebb dolgokat.

Az előkelő első helyen az élelmiszer áll. De nem szabad ész nélkül mindenféle konzerveket és zacskós étkeket a kosárba hányni. Figyeljünk a szavatosságra, a tápértékre.
Továbbá tartsuk szem előtt, hogy az otthoni kenyér is lehet olyan, vagy vajmi kevésbé kellemesen ropogós, mint a bolti. Száraz élesztő is elkélhet, a tartós tejet pedig nem hiába hívják úgy, ahogy.

Ezüstérmes helyre az alkohol és a dohányáru verekedte fel magát. Ha karantén alá kerül valaki, vagy netalántán kisebb anarchia lenne úrrá a környéken, akkor ezekkel az eszközökkel a kezünkbe tudjuk venni az irányítást. Hiszen ha a fentebb említett két komponensből bármelyik is hiányzik, akkor ürességének ténye a markában fog szorongatni minket, így hát ezt meg kell előzni! Továbbá egy hűvös tavaszi estén nincs is jobb, mint kiülni az erkélyre és egy kis tömény szeszt szürcsölve nézni, ahogy a naplementében elszállnak a leszállási engedélyt nem kapott repülők.

Listámon a harmadik helyért az önfenntartás és szórakoztatás alapkellékei versenyeznek, ám mivel győztest kell választanom, így megmaradok az előbbinél. Ha valaki rendelkezik kisebb kerttel, akkor értelemszerűen vetőmagokat és palántákat is érdemes még minél hamarább kezünk ügyébe kaparintani. A könyvek jelenthetnek kiutat az egész napos elzártságból, ugyanakkor ezeket meggyújtva kellemes meleget árasztanak magukból, így kettős előnnyel rendelkeznek.

Most pedig jöjjenek az egyéb, esetlegesen beszerzendő tárgyak, a teljesség igénye nélkül:
Orvosi szike, orvosi tű, ágytál, legalább harminc méter szállítómagassággal rendelkező szivattyú, kézifegyver (katana, pallos, szablya, buzogány stb.), íj (a kialakítást a vásárlóra bíznom), hozzá nyíl és tegez, faanyag esetleges városújjáépítéshez, kőbánya lelőhelyeket tartalmazó térkép, több gallon eredeti orosz vodka (a legstabilabb folyadék), ló, marha, tehén, gulyás (aki vigyáz mindezekre), kutya (ami vigyáz a gulyásra), rézdrót (NEM a telefonkábelből), tanyasi barátok, tetőcserép csiszoló, hangos kiáltás.

A felkészüléshez és a túléléshez sok sikert kíván a Világvége Kft. és az Apokalipszis Lovasai Zrt.

Vigyázzunk egymásra és szeretteinkre, a félév végén találkozunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük