5 sorozat az otthoni unalom ellen

Ha már mindannyian otthon ülünk, akkor itt van néhány sorozat, ami talán enyhítheti a négy fal közé zártság érzését.

Breaking Bad (Totál szívás)

A történet egy kémiatanár életútját követi végig, ahogy egyre jobban elmerül a drog világában. Érdekesen mutatja be mi kell ahhoz, hogy egy nyugodt családapából hidegvérű vezér legyen. Egy igazi kötelező a sorozatnézők körében, mindenképpen ajánlom annak, aki még nem látta, főleg ha szereti a lassú lefolyású akcióval vegyített drámát.

Vikings (Vikingek)

Aki szereti az óészaki legendákat, annak ez egy igazi kedvenc lesz. A történetszál legfőképp Ragnar Lothbrok életét követi le, sokszor más emberekről szóló saga-kat is ötvözve az ő személyes történeteivel, majd később bevonja a fiait is, akik végigfosztották a brit szigeteket és leigáztak számtalan népet.

Altered Carbon (Valós halál)

Akció, dráma, sci-fi, van benne minden. A jövőben játszódó Altered Carbon bemutatja mi lehet az emberből, ha már a technológia odáig fejlődik, hogy ki tudjuk cselezni a halált is. Sok kérdést vet fel az emberi létezéssel és öntudattal kapcsolatban, illetve azt, hogy milyen mélyre tud süllyedni az erkölcsi norma, ha mindent megtehetünk, istent játszva.

Sons of Anarchy (Kemény motorosok)

A magyar cím csalóka, hiszen a sorozat egyik fő pontja talán az, hogy mennyire nem is kemények azok a bizonyos motorosok. Ugyanolyan emberi lények, mint mi vagyunk, csupán egy másik köntösben. Igazi amerikai krimi-dráma, melyben egy apa küszködését láthatjuk, a vér szerinti családja és a családdá fejlődött motoros bandája között.

Narcos

Valós történeteken alapuló krimi-dráma sorozat, mely a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar becserkészéséről szól. Életrajzi feldolgozáshoz képest kifejezetten eseménydús, a tálalása miatt sokkal könnyebben fogyasztható, mint a hozzá hasonló művek. Amerikai rendezéstől szokatlanul nem az ördögként mutatja be az ellenfelet, reálisan fókuszál Escobar oldalára is. Könnyen rá lehet szokni erre a sorozatra, mint az amerikaiak a drogokra akkoriban, de talán segít, hogy ne kössük meg a kolumbiai nyakkendőt az otthon töltött magányban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük