Művészetek Völgye – élménybeszámoló

A nyár mindenkinek mást hoz. Néhányaknak izgalmakat, néhányaknak kihívást, néhányaknak pedig állandóságot. Az én nyaram idén a sokszínűségről szólt. Ehhez sokat hozzátett a Művészetek Völgye Fesztivál, ami önmagában is két nyárra elég élményt kínál tíz nap alatt.

Mi csak egy hétvégére mentünk, belekukkantani, megismerni kicsit, hogy milyen is ez a különleges, három települést átfogó rendezvény. A szálláskeresés nem tartott sok ideig. Mivel a kempingek már teljesen megteltek addigra, felhívtuk a szervezőket, akiktől rögtön kaptunk 3 telefonszámot helyi gazdákhoz. Már az első hívás sikerrel járt, hisz a válasz az volt: „Nálam mindig akad egy-két hely, jó embereknek.”. Valóban így volt. A hatalmas kertben felállítottuk a sátrunk, és elindultunk felfedezni Kapolcsot. Korán reggel ugyan még forgatag nem volt a kirakodóvásáron, de így is rendkívül hangulatos volt. Rengeteg kézzel készített termék volt, hatalmas bográcsban készültek az ebédek, és lassan már az udvarokban is elkezdődtek a programok.

Maga a helyszín is elragadó, és a nagy területnek köszönhetően, bár rengetegen voltak, mégsem volt tömeg. A csigabuszra persze nem volt könnyű felszállni, hisz tömérdek ember állt már jóval a busz érkezése előtt a megállóban.

Kapolcson sétáltunk a legtöbbet, és az este végére már könnyen ki is igazodtunk, bár kétlem, hogy a feliratok, plakátok és a népek folyója nélkül kiismernénk magunkat a városkában. A hangulatos kis utcákban sétálva fedeztük föl egymás után az udvarokat. Mindenféle terv nélkül érkeztünk, inkább a hangulatot akartuk megismerni, belekóstolni, átélni és sodródni. Szerintem mindannyiunknak lett kedvenc helyszíne. Az enyém például a manós udvar volt, mert bár egyszer sem mentünk be, de kintről is olyan varázslatos és nosztalgikus volt, ahogy a nagy fa alatt a játszottak a kerámia figurák.

Vigántpetendre mi csak a parkolóig mentünk, és ahogy láttam, a három település közül talán az volt a legnyugodtabb. Nem kevés érdekes program volt ott is, de ha az ember csak egy-két napra megy, nem érdemes az időt az ingázással eltölteni. Egyszer átnéztünk Taliándörögdre is, és eltöltöttünk egy-két órát. Itt is kisebb volt a tömeg, ami nem csoda tekintve, hogy csak kevés szerencsés fért fel a buszra, ami idáig jött. Itt azért kevesebb helyszín volt, és azok is csak a főút mellett, ezért nem lehetett nagyon barangolni, de programban azért bő volt a választék.

Sajnos nem tudtunk mindent bejárni, amit szerettünk volna, de a minket ért rengeteg élményt így is hetekig dolgoztuk fel. Minden udvarnak más volt a hangulata. Ha pihenni akartál, ha egy jó előadásra fájt a fogad, vagy ha tombolni akartál a koncerten, megtalálhattad a tökéletes programot. Lehetett kézműveskedni, táncot tanulni, és még megannyi lehetőség!

Összességében egy nagyon jó élmény volt. Jó szívvel tudjuk ajánlani bárkinek. A vásár és a délelőtti programok nagy része karszalag nélkül is látogatható, így mindenképp megéri ellátogatni, ha a közelben vagytok. Ha pedig meggyőzött titeket, helyben is könnyedén tudtok napi jegyet venni.

Jövőre Kapolcson találkozunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük