Feszti(vál) Körkép 2018 – East Fest

STRAND, BULI, NYARALÁS 2018-BAN IS! Az előbbi mondattal hívja fel magára a figyelmet az idén már 6. alkalommal megrendezésre kerülő East Fest.

Az East Fest a keleti országrész eddig igencsak kevés fesztivált felmutatni képes terepét hódítgatja, töretlen sikerével és évről-évre növekvő látogató számmal, ami még 2012-ben csak 5 ezer volt 2017-re 50 ezer lett, valamint a folyamatosan bővülő fesztivál területtel. A töretlen sikert tagadhatatlanul a széles zenei paletta és a színes és szórakoztató programok sora hozza meg. Figyelemre méltó, hogy lehetőséget adnak az egyik színpadon a feltörekvő tehetségeknek. Maga a fesztivál is úgy hirdeti magát, hogy a realitás talaján maradó fesztivál, amelyet a szervezők alábbi állításai is alátámasztani igyekeznek, a fesztiválon „egy korsó sör még, mindig 400 forint alatti áron lesz kapható és azt a jó szokásunkat is szeretnénk megtartani idén is, hogy a fesztivál területén belül, tartalmas, jó minőségű ételeket kaphassatok, akár 1000 Ft alatti áron is.” Valljuk be ezek igen meggyőző árak, és akkor még nem is beszéltünk a bérletekről, amelyek szintén barátiak, és ha még azt is beleszámítjuk, hogy a megváltott jegy feljogosít a kemping és a strand ingyenes használatára, akkor ez igazán lehengerlő.

 Jegyek

Számos fesztivállal ellentétben a jegyek online vagy személyes megváltásán kívül egyéb alternatívákat is biztosítanak. További lehetőségek közé tartozik az „ingyen város” program, melynek keretein belül a fesztiválszervezők ingyen belépést biztosítanak minden évben néhány város lakóinak. A következőképpen működik, aki az előre meghatározott városok egyikében él, ingyen bérletet kap a fesztiválra. Ennek a menete a következő: egy előzetes regisztrációt elvégzünk, majd a helyszínen felmutatjuk a regisztrációkor megadott útlevelet vagy személyi igazolványt (lakcímet tartalmazó) és már adják is az ingyen bérletet. Ehhez hasonló kezdeményezés az „ingyen jegy egyetemistáknak”, amelyben a fesztivál hivatalos facebook oldalán, az East Fest eseményén belül indított szavazáson április 19. és május 19. között a legtöbb szavazatot kapott egyetem/főiskola ingyen bérleteket nyer. A nyertes intézmény hallgatói május 22-én 12:00-tól regisztrálhatnak a www.eastfest.hu oldalon. A 200 bérlet odaítélése a regisztráció sorrendjében történik. A bérletet a helyszínen, a rendezvény bármely napján, az előzetes regisztráció alkalmával megadott, a nyertes felsőoktatási intézménybe szóló, érvényes, saját névre szóló diákigazolvány és személyi igazolvány bemutatásával lehet átvenni.

Programok

A 2018-as év tartogat számos, már a korábbi években megszokott szórakoztató és érdekes programot, többek között idén is lesz Civil falu. A program célja a fesztivál célkitűzése szerint a napközbeni lehetőségek tárházát színesíteni. A Civil faluban, az egyes sátorokban az alábbi témákkal foglalkozó szervezetekkel találkozhatunk: egészségügy, sport, egészségmegőrzés, környezetvédelem, természetvédelem, ifjúság, hagyományőrzés, szórakoztatás, kikapcsolódás, kultúra, tehát igen széles a paletta. A Civil falun kívül biztosított a fesztivál területén sportolási lehetőség is, például foci, röplabda, kézilabda stb. Ezeken kívül lehetőségeinket bővítik az alábbiak a teljesség igénye nélkül: változatos játékok, stand up, valamint érdekes előadások, hiszen a fesztiválon képzett szakemberek is beszélnek egy-egy kiemelt fontosságú témáról.

Fellépők

Gondolom, sokakat izgat már a fellépők sora a fentiek után, nos nézzük is. A többségében hazai zenészeket és zenekarokat felmutató East Fest minden évben előrukkol egy világviszonylatban is ismert előadóval. Az idei évben a külföldi előadó, nem más, mint FEDDE LE GRAND, aki ráadásul vállalta azt is, hogy a Tomorrowland-os fellépése után magánrepülővel átrepül Magyarországra, hogy még aznap éjjel az East Fest nagyszínpadán is felléphessen. FEDDE LE GRAND nevéhez fűződik például a Let me think about it vagy a The creeps. Továbbá a magyar könnyűzenei élet krémje is tiszteletét teszi a teljesség igénye nélkül: ÁKOS, TANKCSAPDA, KOWALSKY MEG A VEGA, PUNNANY MASSIF, HALOTT PÉNZ, LOVASI’18 és a fesztiválokon töretlen sikernek örvendő MAJKA & CURTIS és még nagyon sokan, ahogyan azt alább láthatjátok is.

Összességében nagyon ígéretesnek tűnik az East Fest 2018-ban is, remélem a blog számos olvasója kedvet kapott és akár a fesztiválon is viszont látok egy-két ismerős arcot.

Dávid малоизвестные займы онлайн без отказа

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük