Feszti(vál) Körkép 2018 – EFOTT

Van egy fesztivál a nyár derekán, amit minden magyar egyetemista ismer. Egy fesztivál, amire szüleink egész biztos máshogy emlékeznek vissza, mint saját generációnk. És egy fesztivál, ami saját műfajában szinte a legkíméletesebb pénztárcánkhoz. Természetesen az EFOTT-ról van szó. Lássuk a legfontosabbakat tudnivalókat.

EFOTT fényképe.

Az EFOTT-ról röviden

Ha megkérdezzük szüleinket, hogy nekik mit jelentett a „Találkozó”, sok különböző történetet tudnának mesélni. Az viszont biztos, hogy a válaszok közt nem sok tombolós koncert szerepelne. Mivel az eleinte szervező KISZ célja az ifjúságot felkaroló turisztikai rendszer kiötlése volt, ezért a programok közt is teljesen mások szerepeltek. Táncházak, filmvetítések, fakultatív sportversenyek, városismereti versenyek, tájékozódási futóversenyek, politikai fórumok, tábortűz, utcabál és disco. Így volt ez egészen a rendszerváltás idejéig, amikor is a „turisztika” jellege az EFOTT-nak halványabbá vált, és ehelyett inkább előtérbe kerültek a könnyűzenei koncertek. Ezóta ez az egyik legsikeresebb hazai fesztiválja Magyarországnak.

Az EFOTT alapvetően egy hazai fellépőkre és hazai közönségre építkező könnyűzenei fesztivál. Az utóbbi években azonban ezen felül megjelent a világsikerű fellépők armadája is. Nyugodtan hívhatjuk tehát a fesztivál felhozatalát sokszínűnek, ahol minden ide érkező megtalálhatja a számára legközelebb fekvő műfajt.  Ami pedig a hangulatot illeti, még mindig érezhetően jelen van az a fiatalokat összekötő közösségérzet, ami a felsőoktatásban tanuló, szórakozó tömegben általában fellelhető. Saját személyes tapasztalataim alapján az EFOTT-on bárkivel is elegyedsz párbeszédbe, mindenki nyitottan fogad, és nem egyszer lehet meglepődni azon, mennyire sok dologban hasonlít a fiatalok szemléletmódja.

Az EFOTT-on az előző évben 110 ezer ember fordult meg, ami mindenféleképp a rendezvény sikeréről tanúskodik. A visszajelzések is abszolút pozitívak voltak. Aki kihagyta, annak némi vigaszként és betekintésként álljon itt az előző éves EFOTT 2017 Aftermoovie-ja.

Az EFOTT 2018

A komoly múltra visszatekintő Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, azaz az EFOTT idén július 10-16. között kerül megrendezésre. Ez már összességében a 42. születésnapja a fesztiválnak, ugyanis először 1976-ban volt Abaligeten. Az idei évben – immár zsinórban negyedjére – a Velencei tó partja, azon belül is az Északi strand szolgál helyszínül. Az idei EFOTT házigazda felsőoktatási intézménye az ELTE (Eötvös Lóránd Tudományegyetem) lesz.

Idén sem fogunk unatkozni az EFOTT-on, mindenki kedve szerint válogathat a különböző hazai és külföldi előadók közül egyaránt. Aki azonban attól félne, hogy lemarad a Világbajnokság várvarvárt elődöntőiről, az se búsuljon ugyanis idén a -1. napon kivetítőn követhetjük figyelemmel a Thomson-VB Trollfoci Arénában

Az idei EFOTT rengeteg helyszínnel várja idén is a fesztiválozókat, a helyszíneken eltérő stílusokkal. Például a Muzsika Szigetével, ahol folklór zenét hallhatunk, vagy a MIG21 Energy Disco-val ahol DJ-k lesznek a fellépők és még sok érdekes további helyszín. További érdekesség, ami nem csak a zenekedvelőknek szól, hogy lesz a Rauch Mymusic Arénában minden nap Dumaszínház fellépő is.

Fellépők, amik érdekelhetnek Téged is:

  1. nap (csütörtök): Jessie J, Brains, Irie Maffia, Belga
  2. nap (péntek): Wellhello, John Newman, Punanny Massif, 30Y, Cloud 9+
  3. nap (szombat): Halott Pénz, Majka & Curtis, Kelemen Kabátban, Supernem
  4. nap (vasárnap): Tankcsapda, Volbeat, Depresszió, Intim Torna Illegál

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Egyetemist%C3%A1k_%C3%A9s_F%C5%91iskol%C3%A1sok_Orsz%C3%A1gos_Turisztikai_Tal%C3%A1lkoz%C3%B3ja

Nyitólap

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük