Feszti(vál) Körkép 2017 – FEZEN

Augusztus 2. és 5. között ismét felveri Székesfehérvár csendjét a FEZEN. A fesztivál idén ünnepli 20. születésnapját, így a szervezők különösen ütős nevekkel készültek a jubileumra. Lássuk, kikkel találkozhattok idén a MÁV pályán!

A fesztivál abszolút headlinerének a rock hamisítatlan régi motorosa, Alice Cooper tekinthető. A zenélést a 60-as években kezdte, de még ma is igazi jelenség a színpadon. Legismertebb számai a Poison, a School’s Out és az I’m Eighteen. Egyébként a zenész épp 20 éve koncertezett utoljára Magyarországon.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Qq4j1LtCdww&w=640&h=360]

Idén a punk-rock kedvelői sem csalódhatnak a felhozatalban, hiszen a műfaj nagyágyúja a kaliforniai The Offspring is tiszteletét teszi Fehérváron. A zenekar jól ismert slágerei, mint például a Pretty Fly (For A White Guy) és a The Kids Aren’t Alright mellett a híresztelések szerint a régen várt új albumról is hallhatunk majd számokat.

Az Offspring garancia a jó hangulatra

A következő név valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng, aki tiszteletét tette BME-s buliban, hiszen itt gyakran hallható a Maria vagy a How Much Is The Fish?. Igen, H.P. Baxxter német techno csapata, a Scooter is ott lesz az idei FEZEN-en.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cbB3iGRHtqA&w=640&h=360]

A szervezők igyekeztek minél színesebb felhozatalt összeállítani, amelyben sok műfaj rajongói megtalálhatják a számukra tetsző előadókat. Ennek a törekvésnek a sikerére ékes bizonyíték az amerikai hip-hop legenda, a House of Pain érkezése is. A banda a Jump Around 25. évfordulója alkalmából szervezett turné keretében látogat a fesztiválra.

A már így is széles műfaji repertoárt tágítja tovább Shaggy a reggae fusion hangzásával. A Boombastic és az It Wasn’t Me előadójának koncertjén az eredeti jamaikai hangulat garantált.

Shaggy érkezésével változatos zenei világ várható

Idén visszatér a fesztiválra az amerikai Ignite. A hardcore punk zenekar magyar származású frontembere, Téglás Zoli igazán büszke gyökereire, így az együttes várhatóan igen ütős bulival kedveskedik majd a hazaiaknak.

A szomszédból átugrik Fehérvárra az igen egyedi hangzást képviselő osztrák Russkaja is. Saját magukat az „orosz turbó polka metál” kategóriájába sorolják, amely nem feltétlenül pontos, de ami kétségtelen, hogy a koncerten az „Energia” biztosan garantált.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BVWfqOSdzs4&w=640&h=360]

A fesztivál több mint 100 külföldi és hazai fellépője közül igyekeztünk kiemelni a legismertebbeket, de a teljesség igénye nélkül itt lesz még: a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Punnany Massif, a Blind Guardian, a Wellhello, a Saxon, a Vad Fruttik valamint a Therion is.

A fesztiválra július 10-éig kaphatóak elővételes jegyek és bérletek.

További infó és jegyek: www.fezen.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük