Felvételi 2017 – Mennyi az annyi?

Napvilágot láttak a 2017 szeptemberében induló képzések ponthatárai. Amint leesett a teher a felvételizők válláról, úgy terhelődtek túl tegnap este a mobilszolgáltatók rendszerei. Sokan büszkén posztolták egyetemi állapotfrissítésüket, és izgatottan várják a gólyatábort.

Nézzük is meg, nálunk hány pont kellett az egyes szakokhoz:
Mint ahogy azt a gépészkaron eddig is megszoktuk, a mechatronikai mérnöki alapszakhoz kellett a legtöbb pontot összeszedni. Ez a szak a legmagasabb bekerülési pontszámmal rendelkező műszaki képzés az országban. Itt a maximális 500 pontból 454-et kellett elérni. Ha valaki az energetikát jelölte meg, neki 390 pontra volt szüksége. Az ipari termék- és formatervezői mérnöki szakhoz 375 pont kellett. A karon legnagyobb létszámú, gépészmérnöki képzésre 370 ponttal lehetett bekerülni.

Hogy kicsit kitérjünk a jelentkezők számára is, a gépészmérnöki szakon 1042, a mechatronikai mérnökin 386, az energetikai mérnökin 221, és a formatervező mérnökin pedig 172-re rúgott a pályázók száma.

Ezúton szeretnénk gratulálni a Káté nevében minden frissen felvett kolleginának és kollégának, sok szerencsét kivánunk egyetemi tanulmányaitokhoz!

Reméljük minél több új kollégával találkozhatunk ma este az Old’s Clubban tartandó Pont Itt Partyn!

Szólj hozzá