Feszti(vál) Körkép 2017 – Fishing on Orfű

Amikor a dunántúli fesztiválokról van szó, egyből a Balaton-partra asszociálunk, pedig van más jó szórakozást kínáló dunántúli fesztivál is. A Fishing remek lehetőséget kínál a kikapcsolódásra mindenkinek, a család apraja-nagyja megtalálja a magának való fellépőket. Ha pedig egy kis csendre van szükségünk a nagy forgatag közepette, csobbanhatunk egyet az orfűi tó hűsítő habjai között.

A Fishing Délnyugat-Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb fesztiválja, ami nem is meglepő, ha végignézünk a fellépők során. Magyar zenekarok és dj-k szórakoztatják a nagyérdeműt. A fesztivál sajátos jellemzője, hogy rengeteg, a környékről származó, ma már befutott híres zenekar is állandó fellépő, köztük a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y és a Kiscsillag.

Az utóbb említett Kiscsillag zenekar frontembere, Lovasi András, az idei Fishingen tartja az 50. születésnapját, és egy ünnepi koncerttel készül a fesztiválozóknak. A Nagyszínpadon hallhatjuk őt június 20-án a fesztivál nyitányaként, az utolsó napon pedig a Kiscsillag zárja a fellépők sorát, szintén a Nagyszínpadon.

Bármelyik stílust is kedveli az ember, meg fogja találni a magához közel állót. A popzenét kedvelők nem csak a pécsi együtteseket élvezhetik, hanem olyan nagy magyar zenekarokat is, mint a Quimby vagy a Mary Popkids. Akik inkább rapzenét hallgatnak, ők sem fognak unatkozni, mert jön pl. Ganxsta Zolee és a Bëlga is. Akik pedig valami keményebbre pogoznának az elsősorban, nekik sincs miért csüggedniük, mert itt lesz többek között az Alvin és a Mókusok, illetve a Supernem.

A rendezvénynek a közel 1000 lakosú, Pécs mellett fekvő Orfű ad otthont. A fesztivál az egész pécsi fiatalságot megmozdítja és kicsábítja őket a szabadba, a friss levegőre. A bulik és fellépők mellett remek kikapcsolódást nyújt az orfűi tó, ahol jól esik egyet hűsölni a nagy nyári melegben.

Idéntől egy új helyszín is nyílik a fesztiválozók számára: az erdőben elhelyezett színpadnál élvezhetik a komoly- és könnyűzenét. A szervezők a zenei programok mellett más lehetőségekkel is szeretnék szórakoztatni a fesztiválozókat.A faluban lesz színház, illetve folk- és világzene is.

Az orfűi fesztivál egyetlen szépséghibája, hogy bolt csak nagyon messze található. Azonban ezt kompenzálják azzal, hogy nagyon jó áron kínálják az árusok a különböző italokat, illetve meleg és hideg ételeket. Idén már több mint két tucat tradicionális helyi konyha fog kitelepülni a fesztivál területére.

Aki eljut egyszer a Fishing on Orfű fesztiválra, azoknak szeretném ajánlani, hogy mindenképp kóstolják meg a fesztiválon kínált borokat, a dél-dunántúli borászatokból közel 20 pincészet települ ki erre a hétre, hogy jobbnál jobb boraikkal kényeztessék el a látogatókat.

Ha mindez meghozta a kedved egy kis nyár eleji kikapcsolódáshoz, ne hagyd ki az idén jubiláló Fishing on Orfű fesztivált!
Programokról és egyéb érdekességekről a fesztivál honlapján olvashatsz bővebben: http://www.fishingonorfu.hu/крупный займ на карту мгновенно круглосуточно без отказа

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük