GSZK piknik 2017

Május 18-án, csütörtökön az idén negyedik alkalommal került megrendezésre a Gépész Szakkollégium által szervezett GSZK piknik, ahol a szakmai szempontok helyett ezúttal a jókedv volt az elsődleges. A rendezvény célja a szakosztályok tagjai közti kapcsolatépítés volt, ezen felül remek lehetőséget biztosított a szorgalmi időszak fáradalmainak kipihenésére, ezzel együtt a vizsgaidőszakra való felkészülésre. Mivel az idei piknikre meghívást kaptak a kollégiumi körök tagjai, a KÁTÉ szerkesztőségéből is részt vettünk néhányan.

A programok sokszínűsége minden ellátogatót biztosított arról, hogy egy fergeteges délutánt, majd estét tölthessenek el egy remek társaságban. Főzőverseny, focibajnokság, ügyességi vetélkedő, koncertek és buli is terítékre került az idei pikniken, így mindenki megtalálhatta a magának legjobban tetsző programot.

Már a kora délután folyamán, 2 órakor elindultak a programok a főzőversennyel, így a Kármán Tódor Kollégium lakói az ablakok kinyitásakor könnyen találhatták szembe magukat az udvarból felszálló illatfelhőkkel, mely mellé aláfestő zene és könnyed lárma is társult. A szakosztályoknak legalább 4 fős csapatot kellett kiállítaniuk a főzéshez, ami során a bogrács-gasztronómia egyik rendkívül nagy hírnévnek örvendő kedvence, a paprikás krumpli volt az elkészítendő koszt. A lábasok keverése, a tészta szaggatása és a krumpli pucolása mellett természetesen a különböző szakosztályok, körök tagjai önfeledten tudtak beszélgetni egymással ezen a gyönyörű, napsütéses póthét csütörtökön.

Szintén a szabad ég alatt, még a délutáni órákban került sor az ügyességi vetélkedőre, ahol különböző mulatságos feladatokban versengtek az induló csapatok. A lényeg itt sem a szakosztályok szakmai szempontú összemérése volt, inkább egyszerű feladványokban kellett bizonyítani a leleményességet, kreativitást és ügyességet. A teljesség igénye nélkül e feladatok közt szerepelt a nevéből könnyen elképzelhető emberpiramis, ahol 5 emberrel kellett a legmagasabb konstrukciót kialakítani, de az anagrammák megfejtésével is szerezhettek pontokat a brigádok.

Az eredmények a már elkészült főztek értékelése után kerültek kihirdetésre. A focibajnokságon induló csapatok száma a csekélynek mondható 4-et ütötte meg. Itt a győzelmet a Senior Gárda kaparintotta meg magának, míg a Káté másodikként zárt. A két csapatot is felvonultató Épületgépész Szakosztály a fociban a hátsó két helyet harcolta ki magának, mely talán azzal magyarázható, hogy a nagyobb hangsúlyt a vetélkedőre helyezték, amiben viszont sikerült elhódítaniuk az első helyezést. Közvetlen mögöttük a Kalorikus Gépek Szakosztály és a Gépészkari Hallgatói Képviselet közös csapata végzett, akiket a Senior-Old’s követett a dobogón.

Az este elérkeztével, 20 órától a Kármán aulájában tombolhatták ki magukból a szorgalmi időszak megpróbáltatásait az erre vágyók. Természetesen a kollégium előtti park, és a terasz is megtelt ekkor kikapcsolni vágyó gépészekkel. Az éjjel lezárásaként pedig DJ BB szolgáltatta a talpalávalót az Old’s Clubban összegyűlteknek.

A Káté szerkesztőségének nevében szeretném ezúton megköszönni a GSZK-nak a meghívást, és bízok a közös, sikerekben gazdag jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük