Archív kiállítás a Kármán aulában

2017. március 13-án nyílt meg a KTK Fotókör szervezésében kollégiumunk alagsorában az a kiállítás, mely a Gépészkar múltjával kapcsolatos. A megnyitón megkérdezettek egyöntetű véleménye az volt, hogy a kiállítás megtekintése egyedi lehetőség, gépészek számára szinte kötelező.

Poór Dániel, a KTK Fotókör vezetője elmondta, januárban tartott leltárazásán rendkívül sok archív felvétel került elő, ekkor döntöttek úgy, hogy  az érdekesebb képeket megmutatják a nyilvánosságnak. A kiállítást hosszú munka előzte meg, kiválogatták, hogy mely eseményekről milyen képeket mutassanak meg nekünk. A paletta annak ellenére széles, hogy a teljes képmennyiség alig pár százaléka került most publikálásra: láthatóak fotók a korábbi kari napokról, Old’s-ról, koliavatóról vagy éppen az aulában rendezett ökölvívó versenyről. Természetesen egy-két képsort egyéb témáknak is szenteltek. Láthatunk megörökített pillanatokat a taxis blokádról, de kerültek ki olyan fotók is, amelyek művészi értékük miatt nem porosodhattak tovább. Kérdésünkre a körvezető azt is elmondta, hogy folyamatban van ezen képek digitalizálása, szeretnék az egészet elérhetővé tenni online is. Ez a folyamat már zajlik, keddenként a kör Instagram-fiókján tesznek elérhetővé egy-egy képet.


Megkérdeztünk egy látogatót is. Enikő a kiállítás megtekintése után így nyilatkozott: „Végre van mit nézni az aulában, úgyhogy amíg várják az emberek a liftet, addig végig tudnak a képeken futni, és megismerkedni a koli hetvenes-nyolcvanas évekbeli lakóival.”

A képek az aulában március 26-ig tekinthetőek meg. A Fotókör ebben a félévben egy másik kiállítással is készül, mely a már megszokott módon a jelenlegi körtagok munkáját fogja prezentálni.

(Az illusztrációként felhasznált képeket Bársony Cintia, a KTK Fotókör munkatársa készítette. A Fotókör további képeit a kiállításról itt érhetitek el.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük