Imatermet avattak az R épületben

2016. október 21-én 11 órakor különleges esemény szemtanúi lehettek, akik az R épület harmadik emeletén jártak. Ekkor avatták fel ugyanis a terem felújítása után az imatermet a 301-es teremben.

A felszentelésre zenés ökumenikus istentisztelet mellett került sor. Az eseményen részt vett a három történelmi egyház vezetője mellett többek között Barta-Eke Gyula, a Műegyetem kancellárja, továbbá sok érdeklődő hallgató és oktató is. A kancellár elmondta, rengeteg idő és munka árán sikerült egy álom megvalósítása: a termet felújították, kifestették, padlóját leburkolták, majd berendezték a régi díszterem felújított székeivel. Beszéde végén megköszönte minden közreműködő segítségét.

Az avatáson beszédet tartó egyházak képviselőinek mindegyike hangsúlyozta, ezzel az imateremmel Isten elsősorban azokat a hallgatókat szeretné megszólítani, akik valamilyen problémával küzdenek, és nem tudják, kihez fordulhatnának. Remélik, a hit sokaknak segít majd a helyes út megtalálásában.

Az avatás végén sikerült megszólaltatnunk egy hallgatót is. Kérdésünkre István elmondta, ő mélyen hívő katolikusként nagyon örül ennek az imateremnek: „Ahogy magamon is tapasztaltam,nagyon jó a napi nyüzsgés után pár percre elcsendesedni, összeszedni a gondolatainkat, és Isten áldását kérni az előttünk álló folyamatokra és kihívásokra. Ezért gondolom, hogy az imaterem egy nagyszerű lehetőség erre, mivel itt van a kampuszon. Nagyon hamar megközelíthető, mert egész nap nyitva van, így bármikor oda lehet menni, ha az ember egy csendes percre vágyik.” Hozzátette még, reméli, hogy sok más embernek is segítséget nyújt majd ez a hely a megfelelő út megtalálásához és bízik benne, hogy esetleges illetéktelen emberek is tiszteletben tartják a terem funkcióját: „A helynek van egy kisugárzása is, egy különleges atmoszféra, amely remélem másoknál, a nem hívőknél is megnyilvánul, így bízom abban, hogy ha számukra nem is fontos, legalább tiszteletben tartják– hiszen értelmiségi fiatalokról van szó.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük