GHK Fórum és Tisztújító Szavazás

Ott jártunk a Gépészkari Hallgatói Képviselet által évente megrendezett tisztújító szavazáson és fórumon. Tudósításunkban kiemeltük a hallgatókat érintő fontosabb információkat, és az elmúlt egy év jelentősebb változásait.

ghk

A Gépészmérnöki Kar hagyományainak megfelelően idén is a kora őszi időszakban került lebonyolításra az esemény. A tegnapi fórumon elsőként Varró Gergő, 2015/2016-os tanévi HK elnök tartott évértékelő beszámolót. Ezt követően a jelöltek bemutatása következett a jelen lévő publikum számára. Végül a szavazásra került sor, melyen a 24 jelölt közül lehetett választani legfeljebb 14-et.

Mint már hallhattátok, idén szeptemberben lépett életbe a módosított, lényegében újraírt Tanulmányi és Vizsga Szabályzat, amelyről több információt kaphattok a szeptember 28-án szerdán tartandó Tanulmányi Fórumon 18 órakor az R108-as teremben, és a GHK által összeállított rövidített, fontosabb változásokat összefoglaló, egyszerűsített TVSz-ben.

Megemlítették továbbá azt is, hogy ebben az évben kerül újra terítékre a 2014 óta, követelmény változás miatt szünetelő Bsc-s tantervi átdolgozás. Ennek keretein belül a szervezet a gépészkari alapképzések felülvizsgálatával és újradolgozásával foglalkozik.

A mostani tisztújító szavazáson a megszokott 15 megválasztott jelölt helyett 14 főt lehet bejuttatni a Hallgatói Képviseletbe. Az eddigiektől eltérően az elnöki pozícióra bárki nyújthat be pályázatot kedd 23:59-ig, majd ezek alapján a megválasztott tagok döntenek az elnök személyét illetően. Amennyiben a kiválasztott elnök HK-s tag, a várólista legtöbb szavazatot begyűjtő jelöltje jut be a képviseletbe.

A voksok leadására a héten van lehetőség a D és R épületekben, valamint a Kármán Tódor és a Vásárhelyi Pál Kollégiumokban. A jelöltekről, és egyéb szavazással kapcsolatos információkról a választási különszámunkban olvashattok.

http://ghk.ktk.bme.hu/_1617i/hk/kate_ghk_valasztasi_2016.pdf

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük