Fesztivál körkép – Campus fesztivál

Még hogy minden jó fesztivál az ország nyugati részére csoportosul…A zenei rendezvények tekintetében a Kelet sem akar lemaradni, most következzen egy kis kedvcsináló a Tiszántúl talán legkiemelkedőbb fesztivál-bástyájához, a Campus fesztiválhoz!

11781668_10153062656142781_4562362320407250283_n

Belvárostól távol eső helyszín, átépülő Nagyerdei Stadion, zenére érzékeny állatkerti lakók – megannyi helyszínnel kapcsolatos probléma nehezítette már meg a rendezők dolgát a Campus fesztiválon – eredménytelenül. A szervezők ugyanis addig keresték a tökéletes megoldást, hogy meg is találták a 2014-ben átadott Nagyerdei Stadion és környezete személyében. Az impozáns fényekben pompázó stadion, a tágas közösségi terekkel és zöld területekkel tarkított helyszín mind mind hozzájárult ahhoz, hogy a debreceniek fesztiválja évről évre megdöntse a korábbi években felállított látogatottsági rekordját. Tavaly már 84 ezer fő volt kíváncsi a Nagyerdőn felvonultatott együttesekre és programokra, amivel a magyar fesztiválok élmezőnyéhez tartozik. Csak összehasonlításképpen: a Balaton Sound 145 ezer, a Volt 123 ezer, míg az EFOTT 103 ezer látogatóval büszkélkedhetett a tavalyi évben, tehát elmondható: közel az élbolyhoz a Campus!

A Nagyerdei Stadion a fesztiválozók otthonává is vált
A Nagyerdei Stadion a fesztiválozók otthonává is vált

A kérdés csak az, idén sikerül-e megugrani a már így is tiszteletre méltó látogatottsági csúcsot 2016. július 20-23. között. A szervezők nem bíznak semmit sem a véletlenre, hiszen idén is nagy nevű előadókkal és változatos stíluspalettával készülnek immáron nem csak Debrecennek és agglomerációjának – de az egész országnak!

A szervezők valószínűleg meghallották azon gondolatokat a tavalyi kilátogatóktól, hogy azon az egy héten nem volt más hely, ahol szívesebben lettek volna. Most ezen életfilozófiát meghallgathatják a „No place I’d rather be” előadójától, a Clean Bandit formációtól. Fellép a popzene egyik kiemelkedő képviselője, Jess Glynne, a Campust évek óta jellemző keményebb elektronikus zene egyik kiemelkedő alakja, Netsky, valamint a Camo & Krooked is. Minden zenei stílus megfordul a Campus nagyszínpadán, így mi más hiányozhatna onnan, mint a rock zene, az élőzene és kellemes pogó biztosítására érkezik Hollandiából a Kensington, valamint egyenesen Debrecenből a helyiek kedvence, a Tankcsapda.

A Clean Bandit újabb nagy név a Campus történelemkönyvében
A Clean Bandit újabb nagy név a Campus történelemkönyvében

A „kisebb” nevek sem olyan kicsik ám, hiszen ki ne koncertezett volna még egy jót Majka&Curtis, a Quimby, az Irie Maffia, az Intim Torna Illegál, a Brains, vagy a Cloud9+ koncertjeire? A változatos koncertekért öt nagyobb zenei színpad felel, köztük a stadion egyik termében kialakított Telekom Hall.

A Campus fesztivál plakátjain is szereplő Víztorony a tavalyi felújítását követően az egyik leghangulatosabb helyszínévé vált a fesztiválnak, idén is táncházzal, valamint éjszakai filmvetítésekkel várja a kikapcsolódni vágyókat.

A Víztorony nem csak fesztivál helyszín - turisztikai látványosság is
A Víztorony nem csak fesztivál helyszín – turisztikai látványosság is

A fesztiválon kívüli látványosságok is életre szóló élményt nyújtanak azoknak, akik ritkán járnak az ország második legnépesebb városában. A fesztivál bejáratától néhány száz méterre található Békás-tó, a Nagyerdő és Nagytemplom látványát érdemes személyesen is megcsodálni a késő délutáni koncertek előtt.

Meghozta a kedved a Campus? Meghozta a kedved Debrecen? Vásárold meg a belépődet a 2016. július 20-23. között megrendezésre kerülő Campus fesztiválra, és éld át a fesztiválélményt a legnagyobb vidéki városban! A belépőket az alábbi kategóriákban válthatod meg:

  • Bérlet (július 15-ig): 15.990 Ft
  • Napijegy (csütörtök/péntek/szombat): 6.490 Ft
  • Napijegy (nulladik nap): 3.990 Ft

A belépőket keresd az alábbi helyszíneken elővételben, vagy a fesztivál ideje alatt a bejárat melletti standoknál:

Debrecen

  • Lovarda – 4028 Debrecen, Kassai út 26.
  • Kölcsey Központ – 4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.
  • Tourinform – 4024 Debrecen, Piac u. 20.

Miskolc

  • Libri – Széchenyi István út 56.
  • IBUSZ – Széchenyi u. 14.

Nyíregyháza

  • Libri Könyváruház – Jókai Mór tér 7.
  • Tourinform – Országzászló tér 6.
Sportolj - bérlet lehet a jutalom
Sportolj – bérlet lehet a jutalom

Sportolj fesztiválbérletért! A Campus fesztivál különös figyelmet fordít a sportolni vágyókra, akik a Campus Sportfesztivál keretein belül fesztiválbelépőhöz juthatnak. Sőt! Amennyiben nem Debrecenben laksz, és nem is a Debreceni Egyetem hallgatója vagy, úgy a nevezésért cserébe a jutalmad egy heti bérlet! Jelentkezni kispályás labdarúgás, kosárlabda, strandröplabda, illetve Be Strong számokban a sportfesztivál honlapján tudtok.  Sportra, majd fesztiválra fel!

Találkozzunk Debrecenben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük