Feszti(vál) Körkép 2016 – Fishing on Orfű

Az nem vitatható, hogy Magyarország igazi fesztivál-nagyhatalom: alig múlik el nyáron olyan nap, hogy kis országunk valamelyik pontján ne lenne éppen valamilyen könnyűzenei fesztivál. Ez jó hír a fesztiválok szerelmeseinek, hiszen kedvükre válogathatnak kicsiktől a nagyokig, olcsótól a drágáig, ráadásul számtalan zenei stílust találhatnak meg egy helyen. Ehhez a gyönyörű sokszínűséghez hozzájárul a gépezet minden egyes kis darabja, ez után igyekszünk utánajárni a Feszti(vál) Körkép sorozatunkban.
Első ilyen darabkánk a Fishing on Orfű!

fishing-on-orfu-2016-logoA fesztivál helyszínét a Pécstől 15 km-re található Orfű biztosítja, ami már önmagában nagyon jó hely a kikapcsolódásra, de így, hogy még kedvenc előadóink koncertjeit is meghallgathatjuk, egyenesen fergeteges!
Nevét a Kiscsillag Fishing on Orfű című számáról kapta (vagy fordítva? – ki tudja…), amely nem meglepő, hiszen a csodás programok létrejöttében a  zenekar frontemberének, Lovasi Andrásnak nagy-nagy szerepe volt. A fesztivál 2008-tól kerül megrendezésre, amely indulása óta nagy népszerűségnek örvend, hiszen a tavalyi és az idei évben is igen rövid idő alatt elkapkodták a négynapos bérleteket, úgyhogy sok szerencsét kívánunk minden érdeklődőnek a bérletkereséshez! 😀 (háromnapos bérlet és napijegy van még)

Kiket nézhetünk meg idén az Orfűi-tó partján?

Általában, ha felvetődik a Fishing on Orfű neve, mindenkinek az jut eszébe: „Ja, azt vágom, az az, amin lesz a Kispál!”. Ez igaz, hiszen a 2010-ben feloszlott zenekar minden évben egyszer újra összeáll magyarországi közönsége nagy örömére. Még 2013-ban kiadott sajtóközleményük szerint ez lesz az utolsó év, amikor megszólalnak a jól ismert dallamok Orfűn, ahol a Velőrózsák, Turisták bárhol, illetve Én, szeretlek, téged című nagylemezeikből hallhat válogatást a koncert közönsége, de emellett azért más programokról is gondoskodnak a szervezők: 7 színpadon hallgathatjuk a hazai könnyűzene titánjait, ahol mindenki megtalálhatja a számára tetsző dallamokat.

foo13080r

A teljesség igénye nélkül szemezgettünk a programok közül:

Június 22. 0. nap:
Kispál és a Borz, Blahalousiana, Kistehén, Európa Kiadó

Június 23. 1. nap:
Kiscsillag, Quimby, Bëlga, PASO, Intim Torna Illegál, Péterfy Bori & Love Band, Soerii & Poolek, Mary Popkids

Június 24. 2. nap:
Brains, Halott Pénz, Supernem, Szabó Balázs Bandája, Ivan and the Parazol, Amina Sound System, Ganxsta Zolee és a Kartel, 

Június 25. 3. nap:
Hiperkarma, Alvin és a Mókusok, Vad Fruttik, Fish!, 30Y, Elefánt, Óriás, Middlemist Red

foo13112r

A koncertek mellett Off Programokkal is készülnek a fesztivál szervezői, például a hagyománnyá vált Hosszúlépés Tókerülő Fröccstúra, ahol a koncertek mellett finom borokat kóstolhatunk meg, vagy akár a FOO Sörtúra, ahol kézműves söröket kortyolhatunk, sörfőzdét látogathatunk, vagy finom bográcsételekkel teljesíthetjük be a gasztronómiai élményt.

A teljes programért és egyéb információért látogassatok el a fishingonorfu.huкарты рассрочки банки weboldalra!

Aki szeretne egy családias fesztiválon részt venni, ahol élvezheti a természet minden kincsét, annak csak ajánlani tudom a Fishing on Orfűt!

„Disco baaaabyyy!” 😀

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük