Strand Fesztivál – fiatal fesztivál, erős felhozatal

Talán ezekkel a jelzőkkel lehet a legjobban illetni az idei Strand Fesztivált, ha rápillantunk a line-upra, amely a rengeteg, hazánkban már megfordult sztárfellépők mellett tartogat újdonságot is a magyar fesztiválközönségnek.

11

Kétségkívül az egyik legnagyobb név, a tavaly a VOLT Fesztiválon az egyik leghangulatosabb koncertet a színpadra varázsoló Steve Aoki lesz. A legismertebb, DJ-ket rangsoroló listán, a DJ Mag-en a tekintélyes 10. helyet elfoglaló amerikai, többnyire electro house-t játszó lemezlovas minden bizonnyal sokakat kicsalogat a Strand feszitválra, amely közönsége aligha fog csalódni a tortadobálásáról is elhíresült előadóban.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=gl2p4G3CUrI&w=640&h=360]

A Magyarországon először szintén a VOLT-on 2012-ben fellépő Simple Plan Sopronba már sok fiút, és tízszer annyi lányt, meg óriás gumilabdákat bevonzó koncertje finomat szólva sem vette el a magyarok kedvét a fesztiválozástól, na meg persze a kanadai pop punk együttes fellépésétől sem, így a kedvenceiket mindenhova elkísérő fanatikusok ismét átélhetik az igazi Simple Plan koncerthangulatot, azok, akik meg lemaradtak, idén kapnak még egy esély a Strand Fesztivál szervezőgárdájától: ki tudja, mikor lesz még egyszer ilyen lehetőség?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qjHlgrGsLWQ&w=640&h=360]

Ha már a bevezetőben megemlítettem, hogy lesznek olyan fellépők is, akik a Strand fesztiválon mutatják meg magukat először – élőben – a magyar fesztiváltársadalomnak, akkor hulljon is le a lepel azok számára, akik még nem hallották volna: fellép, egyenesen az USA-ból, az All Time Low, így végre kis hazánk nagy fesztiváljainak egyikén is felcsendülhetnek méltán híres slágerei, mint például az új albumról a Kids In The Dark!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=SaIegdJxTsE&w=640&h=360]

És egyszerűen nem fogyunk ki a húzónevekből – bizony, ez egy ilyen fesztivál: szintén az amerikai kontinensről érkezik a New Found Glory, valamint félig az Egyesült Államokból, félig Írországból érkező House of Pain koncertjein is tiszteletünket tehetjük.

Evezzünk is kicsit hazai vizekre, hiszen a magyar zene szerelmeseinek nem kell majd bajlódni az idegen nyelvű koncerteken való tombolással, angoltudás nélkül is tudják énekelni kedvenceik slágereit. Ugyanis ellátogat a most már Kossuth-díjjal is rendelkező művész, Ákos, aki próbálja megszerettetni a tőle kissé szokatlan, elektronikus stílust, melyhez segítségül hívja a technika ördögét, hogy mindenféle színes, fényes, csillogó effekttel tegye még emlékezetesebbé fellépését.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=yTR8Qr85aGY&w=640&h=360]

Érkezik természetesen a magyar fesztiválok hazai fellépőiből álló ‘Alapcsomagja’ is: a Tankcsapda, Brains, Kiscsillag, Quimby, Punnany Massif nem véletlenül állandó szereplői  az ilyen zenei összejöveteleknek: megunhatatlan koncerteket adva érik el a telt házat mindenhol, így szinte már bántaná a szemünket, ha lemaradnának a fellépőlistáról.

A fellépőket a végtelenségig lehetne még sorolni, azonban beszéljenek helyettem a koncertek, a hangulat biztosítására ott a Balaton a maga egyedülálló feeling-jével, a jókedv pedig a barátokon és a szervezésen múlik, utóbbival biztos nem lesz baj, barátot pedig mindig talál az ember a fesztiválokon: Strandra fel!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük