A HIM is fellép a FEZEN-en

FEZEN_2015_dátummal

A múlt heti magyar nevek után, ismét egy külföldi zenekarral bővül a FEZEN-névsor; a szerelem sötét oldalát megzenésítő finn sikercsapat, a HIM is fellép az idei fesztiválon. A több mint 20 éve pályán lévő, stílusteremtő zenekar augusztus elsején érkezik Székesfehérvárra. A HIM olyan zenekarok mellé csatlakozik az idei FEZEN-en, mint a Judas Priest, a Sabaton, Ákos, a Black Label Society, a Soilwork, Danko Jones, Gus G, a Magna Cum Laude vagy a Hooligans.

Az első FEZEN nevek a metalhíveknek kedveztek, a legutóbbi hármas a lazább stílusokat kedvelőket mozgatta meg, most pedig egyesítjük a kettőt. A HIM-et a heavy metaltól a dallamos rockon át a popig, minden jelzővel illették már, mígnem megalkották saját stíluselnevezésüket, és onnantól nem volt kérdés, hogy amit játszanak, az a love metal. Hogy mennyi benne a ‘love’ és mennyi a ‘metal’, az leginkább a befogadótól függ, mindenki azt hallja ki belőle, ami közelebb áll hozzá, ezért is lógott annyi különböző tiniszoba falán a frontember, Ville Valo arcképe, vagy a nyakakban az a bizonyos heartagram, a HIM logó. Magyar falak és magyar nyakak is szép számmal viselték a jeleket, és nem csak a rokonság miatt, a finnek egyik legkapósabb exportcikkének számító HIM világszerte gyűjtötte a rajongótáborát az ezredforduló környékén. A Join Me In Death, a The Funeral Of Hearts vagy az In Joy And Sorrow milliók zenelistájának lett kitörölhetetlen része. A FEZEN szombati napján élőben is megszólalnak az ismerős dallamok Székesfehérváron.

A Judas Priest, Sabaton, Black Label Society, Soilwork, Danko Jones, Gus G. fémes hatosa mellé az Ákos, a Magna Cum Laude vagy a Hooligans révén múlt héten újabb stílusok érkeztek, és a HIM-mel még tovább színesítjük az idei FEZEN-palettát. A héten még jelentkezünk egy adag alter-pop csapattal, hogy tovább erősítsük a tételt: minden idők legütősebb FEZEN-e várható idén.

Szólj hozzá