Újra Ördögkatlan – egy nem csak könnyűzenei fesztivál

Pár baranyai falucska, Kisharsány, Nagyharsány, Palkonya és Beremend nyaranként, augusztus elején befogad pár lelkes fesztiválszervezőt, majd művészeket a világ összes tájáról, és végül a közönséget minden korosztályból, akik megfáradva az iskolától, munkától minőségi kikapcsolódásra vágynak. Mert akik ellátogatnak a fesztiválra, nemcsak kimozdulnak a hétköznapi monotonitásból, hanem egy másabb, békésebb világba csöppenve szembesülnek azzal, hogyan lehet jól élni, ízletes borokat kóstolva, finom pázsitba süppedve, változatos és remek produkciókat, előadásokat figyelve felszabadultan ünnepelni.

ordogkatlan7_PM_180x60.indd


Tehát augusztus 5-9. között zseniálisan változatos programokkal, színházzal, zenével, tánccal, és kiállításokkal, híres villányi borokkal eme gyönyörű táj ad lehetőséget a kikapcsolódásra. Mindazok számára, akik szeretik szeretni, érezni, élvezni az életet gyakorlatilag kötelező a részvétel!
A változatosságról sokat elmond az, hogy idén több mint 400 programmal készül a fesztivál.

kep1
Kis ízelítő:
Visszatérő vendég a francia Wombo Orchestra, akik már 2 éve is bebizonyították, hogy őrültek és jók. Szédületes karneváli dzsessz, amelyben New Orleans összeborul a legsúlyosabb hiphoppal, a big bandek világa a fiesztákéval. Kihagyhatatlan francia őrület!
Bohumil Hrabal, a nagy cseh mesélő, aki idén 100. születésnapját ünnepelné, megjelenik felolvasások, és kiállítások által. A készülő programsorozat szeretné minél jobban bemutatni a halhatatlan írói életművet, ugyanakkor felmutatni a hrabali univerzum emberi léptékű, azaz élhető, elérhető és megélhető szépségét.
A csehek szomszédságában Lengyelország több programhoz kapcsolódik, külön díszvendége a fesztiválnak. Lengyel készültségben láthatunk Hamlet és Don Quijote előadást, valamint lengyel bohócok nevettetnek felnőtteket, gyerekeket egyaránt, továbbá a Mitch&Mitch lengyel zenekar lép fel a Quimby előzenekaraként, méghozzá Kiss Tibi egyik kedvenceként.
A színházi programok kedvelői külön csemegére számíthatnak, a Katlanban fellép Pintér Béla és Társulata a Titkainkkal, A Katona József Színház a Katlan másik díszvendége több előadással szórakoztatja a nagyérdeműt, rendhagyó idegenvezetésben vehetünk részt a Faluturisták által, és végül az örök kedvenc Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Szikszai Rémusz által játszott Mulatság, hiszen már 7. éve e nélkül nincsen fesztivál.
És ez még csak a töredéke a programok tömkelegének. Tessék csak utánajárni, és kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük