EastFest – élménybeszámoló 2013-ból 1.

Hucsi kolléga beszámolója a 2013-as EastFestről:

„Amióta a WAN2 fesztivál megszűnt, ez tűnik leginkább a legjobb próbálkozásnak arra, hogy összegyűjtse a Jász-Nagykun-Szolnok megyei fiatalságot és azt kell hogy mondjam egyre jobb úton halad. Habár mindössze harmadjára kerül idén  megrendezésre, már igen nagy rajongótábort tudhat magáénak.

eastfest
Mi kell egy jó fesztiválhoz?
1, Egy jó helyszín: A mezőtúri vasútállomástól 10 perc alatt megközelíthető. A környéken több bolt (és dohánybolt is), található. A fesztivál helyszíne egy strandot is magába foglal, ahol kellemesen ki lehet pihenni napközben az esti bulikat, rákészülve a következő napira.
2, Baráti árak: A többi fesztiválhoz képest szinte hihetetlenül alacsonyak az árak, talán csak a tavalyi Szegedi Ifjúsági Napokat tudnám megnevezni, ahol olcsóbban lehetett hűsítőhöz jutni. Idén például csupán 300 Ft-ot kell egy sörért fizetnünk, ami a kocsmaárak közelében mozog, de inkább alatta. Az már csak hab a tortán, hogy a hetijegyért sem kell egy vagyont kidobnunk.
3, Jó fesztiválhangulat: A fesztiválozó közönség évről évre egyre több embert csábít magával, egyfajta „piramis játékhoz” is hasonlíthatnánk. Ebből adódóan az East Festen egyfajta családiasság figyelhető meg. A remek programoknak köszönhetően sok ember ismerkedhet meg egymással. A közönség egy jelentős része a környékbeli nagy városokból jön ide, akik a hétvégi éjszakák során gyakran amúgy is összefutnak lakóhelyük egyetlen normális szórakozóhelyén. A strandolás mellett lehetőség volt Bungee Jumpingolni, de szép számmal tűntek fel ördögbotosok, diabolozó fiatalok is.
4. Színvonalas zenei fellépők: Az East Fest legnagyobb erőssége. Olyan érzékkel válogatják össze a zenekarokat és a zenei stílusokat, amik szinte teljesen lefedik napjaink fiataljainak igényeit. A rock, a punk, a disco, az alter, a hip-hop, a reggae is képviselteti magát. Persze minden zenekarral találkozhatunk más fesztiválokon, de a legszebb az az egészben, hogy egy olyan baráti társaság is el tud menni közösen egy fesztiválra, akiknek a zenei ízlése a legszélsőséges módon különbözik.
Én főként ezért szerettem meg az East Festet, ezért ajánlottam eddig is minden ismerősömnek, ezért fogok idén is elmenni és ezért fogom minden erőmmel népszerűsíteni, hiszen szükség van azokra az eseményekre amik nem tördelik a népet, hanem inkább integrálják.”

Információ a fesztiválról, az idei fellépőkről, jegyárakról a www.eastfest.hu-n vagy itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük