Idén nyáron, Július 15.-20. között ismét óriási bulit ígér az EFOTT, ezúttal Miskolctapolcán!

Hosszú évek óta él a köztudatban, hogy Magyarország sok, külföldiek körében is nagyon népszerű fesztiválnak ad otthont, amikre hazánk minden részéről és a határon túlról is érkeznek az önfeledten bulizni vágyók. Az egyik legszerethetőbb, évről évre népszerűbb és folyamatosan megújuló nyári fesztivál az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója.

A mára minden kétséget kizáróan felcseperedett és beérett 38 éves fesztivál 1975-ben rendezte első eseményét, a főiskolák, egyetemek hallgatóinak legnagyobb örömére.

EFOTT, az ország legnagyobb hallgatói bulija”- a szlogenhez hívenévről évre kínálnak zenei és kulturális programokat a hazai egyetemistáknak, hogy azok nyárra elfeledkezzenek a sok tanulásról és kiengedhessék a gőzt a vizsgák után.

EFFOTT_artist_big_efott14

Nem véletlen, hogy az EFOTT a fiatalok egyik kedvenc és meghatározó nyári fesztiváljává lépett elő az évek során. Legnagyobb különlegessége abban rejlik, hogy a rendezők minden évben más helyszínre várják a tombolni vágyó fiatalokat. Nem titkolt célja ezzel a vándorló fesztiválnak megismertetni Magyarország szépségeit az új generációval.

Az EFOTT stábja teljes együttműködésben szervezi a koncerteket és a programokat az éppen aktuális házigazda intézménnyel. Olyan neves egyetemek érezték szükségét országszerte, hogy részesei legyenek a hallgatói élet egyik legfontosabb eseményének és segédkezzenek egy óriási buli megszervezésében, mint az ELTE, a Budapesti Corvinus Egyetem és a vidéki intézmények közül a Pécsi, vagy épp a Debreceni Egyetem.

Velence, Fonyód, Debrecen, Pécs és Zamárdi után idén Miskolctapolca szolgál a rendezvény helyszínéül. A fesztiválnak otthont adó város kiválasztásakor a megközelíthetőség mellett fontos szempont volt a hely adta lehetőségek kihasználása: a reggelig tartó partizás mellett ugyanis sport, kultúra és kikapcsolódás is vár az ide érkezőkre – ha úgy tartja kedvük.

Egy szavazás végeredményeként, amiben több, mint 22 ezer fiatal vett részt, 30 év után tér vissza az EFOTT Miskolctapolcára. Nem csoda, hogy a közönség ismét emellé a város mellé tette le a voksát. A híres miskolctapolcai barlangfürdő, a bájos csónakázó tó, a nosztalgikus kisvasút és a bob-pálya egyébként is nagy számban vonzzák a turistákat a nyári szezonban.

Miskolctapolcán belül, a város a városban mottó szerint az Egyetemváros ad helyet az 5 napon át tartó fesztiválnak és a partizó tömegnek. A szervezők szerint is ez az ideális környezet a kempinghelyek, a 8 színpad és a sátrak, büfék felállítására. Az EFOTT a Miskolci Egyetemmel karöltve szervezi a programokat és készülnek egy minden bizonnyal újabb eget rengető bulira.

A zenei programot idén is döntő többséggel magyar előadók biztosítják, de a szervezők számos meglepetéssel és újdonsággal készülnek. A színvonalas programokért olyan együttesek és énekesek felelnek, mint a Quimby, a Punnany Massif, a Brains, a Magashegyi Underground, vagy az Ivan & the Parazol. Az 5 napon át tartó őrületet a Tankcsapda kezdi meg a nyitónapon, de érkeznek a kilencvenes évek legütősebb euro-pop sztárjai is. Színpadra lép majd a Mr. President, Brooklyn Bounce, Haddaway és a Vengaboys is. E mellett a hip-hop is főszerephez jut idén Miskolctapolcán. Első alkalommal kap különálló színpadot a műfaj. Az elmaradhatatlan, bejáratott nevek mellett, mint az Annimal Cannibals, vagy a Hősök, olyan hazai fenegyerekekkel bulizhat a közönség, mint az NKS oszloposai, Siska Finuccsi, vagy éppen a Halott Pénz. E mellett persze számos egyéb meglepetéssel, sport programmal és kiemelt helyszíni aktivitással várja a fesztiválozókat az EFOTT, így érdemes a naprakész információkért látogatni a www.efott.hu -t vagy lájkolni a buli Facebook oldalát: https://www.facebook.com/efott

EFOTT – 2014-ben Miskolctapolcán is csak szabadon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük