Tervezés után jöhet a megvalósítás – véget ért a CLAAS UniTech Mérnökverseny első fordulója

unitech2014A verseny jelentkezési határideje 2013. november 15. volt, de sok csapat már bőven ezt megelőzően elkezdte a tervek kidolgozását – nem véletlenül, hiszen a szakmai zsűri szemének megfelelni nem egyszerű dolog, a színvonalas tervek készítése aprólékos munkát, és sok időt igényel. Ennek ellenére összesen 34 csapat érezte úgy, hogy érdemes megpróbálni a feladatot, és csapatot szervezve nevezni a versenyre.

Az első forduló során a 2-4 fős csapatoknak olyan gépcsoportot kellett megtervezni, amely alkalmas egy magajáró arató-cséplőgép egyes funkcióinak ellátására, a versenykiírásban részletesen megfogalmazott kritériumoknak megfelelően. Erre egészen 2013. január 6-ig kaptak időt a versenyzők, ezt követően a CLAAS szakemberei közülük választhatták ki a legjobbnak tartott műveket. A beérkezett tervek elbírálásakor igen szoros volt a verseny, így a vállalat mérnökei úgy döntöttek, hogy az eredetileg tervezett 10 helyett az alábbi 11 csapatot hívják meg a cég telephelyén, Törökszentmiklóson megrendezendő döntőre:

Csapatnév Intézmény
Betakarítók Kecskeméti Főiskola
Foolish Engineers Debreceni Egyetem
GR Works Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
HAL Sapientia Erdélyi Tudományegyetem
MEgoldberg Miskolci Egyetem
MEgoldjuk Miskolci Egyetem
Perimetrosz Debreceni Egyetem
PIMP Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
SZElektálók Széchenyi István Egyetem
SZIE engineers Szent István Egyetem
Vegyes Óbudai Egyetem

Bár a tervezés sem egyszerű, igazán csak most jön a neheze: a mérnökverseny döntőjébe jutó hallgatóknak körülbelül három és fél hónapjuk van arra, hogy a tervezőprogramok segítségével elképzelt mini kombájnokat megépítsék. Ehhez a CLAAS csapatonként 50 000 Ft-os támogatást biztosít.

Sajtókapcsolat:
flora.cselenyi@ecosim.hu
+36 20 473 7510
Részletes információ a versenyről: http://www.unitechverseny.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük