Bográcsozásra hivatalos a Down frontembere

Minden várakozást túlteljesítő koncertet adott a legendás Slayer a Borsodi Hegyalja Fesztivál szerdai napján. Tom Araya csapatát több ezren nézték végig, a zenekar pedig nevéhez méltóan szinte levadászta a közönséget. Megszerette Tokajt Jason Newsted is, a Metallica ex-basszerosa remek ízelítőt adott nyáron érkező bemutatkozó lemezéből. Az Everytime I Die a Pepsi-, míg az Asking Alexandria a Borsodi Nagyszínpadon mutatkozhatott be végre a nagyszámú magyar közönségnek. Az első nap Dieselboy maratoni drum ‘n bass partyján kezdődött csak az igazán nagy ugrálás, a DJ producer bulijára ezernél is többen gyűltek össze. A Hegy’ második napjára Phil Anselmo érkezik a Down élén, akit ráadásul bográcsozásra is várnak még fellépésük előtt.

Hogy az egyik hatalmas magyar Slayer rajongó külön erre a napra gyártott, a zenekar logójával és arculatához illően tervezett egyedi ülőgarnitúra, vagy a Hegy’ hálás közönsége hatotta meg leginkább Tom Araya és Kerry King zenekarát, azt nem könnyű eldönteni, viszont a banda kijött az intenzív és klasszikusokkal teli koncert után, hogy a fesztiválozókkal együtt is hegyaljázhasson.
Az Asking Alexandria hívei a délután szervezett dedikáláson gyűjthettek be aláírásokat kedvenceiktől. A brit csapat első magyarországi fellépése hangosra sikeredett, de ugyanez igaz Jason Newsted koncertjére is, aki bizonyította, hogy közel egy évtizedes kihagyás után is nagyon elemében van. Zenekarának mexikói dobosa megkóstolta a szabolcsi almapálinkát, a hírek szerint nagyon elégedett volt a hazai különlegességekkel.
Igazi kuriózum volt a Dez Fafara vezette Coal Chamber és az Everytime I Die Pepsi Nagyszínpados koncertje is, de aki már nem a gitárdallamokra vágyott, az a Malátabárban pörgő Dieselboy drum ‘n bass buliján, vagy a Bomba színpad DJ partyján őrülhetett meg.

Már délelőtt megérkezett Tokajba a Phil Anselmo vezette Down, aki nem csak egy velőtrázó, déli metal ízű koncertre készül, hanem arra is, hogy az egykori Pantera énekes maga is bekapcsolódjon egy kis bográcsgulyást is a Borsodi Nagyszínpad backstage-ében. Már szintén Tokajban állomásozik az Anti-Flag csapata is, akik bár csak pénteken lépnek fel, mégis elvegyülnek már egy nappal korábban a tokaji forgatagban. A Down mellett ma Skindred és a The Devil Wears Prada is komoly zúzásra készül, de a lágyabb dallamok kedvelői sem lesznek csalódottak, hiszen a kultikus punk/rock Bouncing Souls mellett a The Carbonfools és az Irie Maffia is bulihangulatot fog varázsolni a Hegy’-lakók számára.
Az Egyesült Királyságból érkező Reso az éjszakát fogja felpörgetni eszméletlenül lendületes dubstep partyjával, de Majka, Curtis és BLR látogatása alkalmából is nagy tömeg várható majd csütörtökön.
A seregnyi civil program mellett a mai napon nyitja meg kapuit a Hegy’ Karriergyár, ahol nem csak a pályakezdéssel kapcsolatos előadásokat lehet majd végighallgatni, hanem például Badár Sándor ‘megmondásait’ is, illetve sörnyereményekért folyó kvízek szintén várják az érdeklődőket.

Csütörtöki dedikálások:

17.30-18.00Rómeó Vérzik

18.30-19.00Leander

19.00-19.30Freshfabrik 20//

Eddig Kétezer Látogató a Vendégvárosokból

Idén a Hegy’ vendégül látja Dunaszerdahely, Szabadka, Székelyudvarhely és Kecskemét lakosait. Utóbbi városból egyébként már több mint ezren, összesen pedig kétezernél is többen jöttek a felsorolt településekről. Bukovinszky Béla, a Borsodi Hegyalja fesztivál főszervezője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy minden eddiginél többen érkeztek a fesztiválra határon túlról. Hozzátette, a tavalyi nézőszámot biztosan elérik, hiszen a következő napokban igazi fesztiválidő várható Tokajban. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a legtöbb előre megváltott belépő a szombati, Scooter koncertet is magába foglaló napra fogyott. A szervezők egyébként már kétszer bővítették a Hegy’ kempingjeit, de a nagy érdeklődés ellenére sem marad egyetlen későn érkező sem sátorhely nélkül, hiszen a terület továbbra is bővíthető.

Megnyitott a Hegy’ Karriergyár, ahol például több szabolcsi cég együttműködésében, így Coloplast Hungary Kft. nyírbátori gyára, a mátészalkai Hoya Szemüveglencse Gyártó Magyarország Zrt. és az Unilever Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyára, valamint Nyírbátor önkormányzatának összefogásával indított Szabolcsi KarrierGenerátor Programról, a térségi fiatalok számára helyi karrierépítési lehetőséget kínáló kezdeményezésről is információt kaptak a fesztiválozók. A KarrierGenerátor lehetőséget kínál a fiatalok számára, hogy tanulmányaik végeztével szülőhelyükön helyezkedjenek el, az összefogással helyi karrierépítési lehetőséget kínálva számukra. A programalkotó cégek gyakornoki programjainak összehangolásával közös gyakorlati és állásplatformot teremtenek a diákok számára a régióban. Az önkormányzati együttműködéssel elindított program célja, hogy a fiatal munkavállalók számára életképes lehetőséget kínáljon az elvándorlással, vagy a külföldi munkakereséssel szemben. A kerekasztal beszélgetéssel egybekötött programindító során az összefogásban résztvevő cégek vezetői arról is megállapodtak, hogy a kezdeményezés első állomásaként a Coloplast, a Hoya és az Unilever is nyílt napot szervez a térség fiatal munkavállalói és diákjai számára, hogy a gyakorlatban is bemutathassák a KarrierGenerátor működését.

Borsodi Hegyalja Fesztivál – Igazi Fesztivál igazi arcoknak

A Hegy’ az a hely, ahova vissza kell térni, hiszen a tokaji hegyek között az igazi arcok, az igazi zene, az igazi fesztiválélmény vár benneteket. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeitek a világörökség részévé válnak.

Június 25-30. között, 14. alkalommal élvezhetitek a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Itt ünnepelhetitek meg a vizsgaidőszakot, vagy az érettségi után végre felszabadultan tombolhattok kedvenc zenekarotok koncertjén, hiszen 2013-ban a Hegy’ nyitja a nyarat.

A külföldi fellépők mellett Tokajban lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhattok. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon akár együtt sörözhettek, Furmint-fröccsözhettek a kedvenc íróitokkal, énekeseitekkel, sőt ez az a hely, ahol két koncert között könnyedén munkát is találhattok.

Több mint 200 fellépő, hajnalig tartó pörgés, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. 2013-ban a nyár egy igazi fesztivállal és igazi arcokkal indul Rakamaz-Tokajon.

további infó

www.hegyaljafesztival.hu

www.facebook.com/hegyaljafesztival

www.youtube.com/hegyaljafesztival

Szólj hozzá