Szigetes „szamuráj” a WOMEX zsűriben

WOMEX

Hétvégén veszi kezdetét Berlinben a világzene legnagyobb nemzetközi szakvására, a WOMEX októberi rendezvényére jelentkezett zenekarok zsűrizése, melynek hazai vonatkozása, hogy először került a neves szakemberekből álló ítészek közé magyar zsűritag. Hazánkat Szép Fruzsina, a Sziget programigazgatója képviseli.

Idén is október végén rendezik a világ legnagyobb világzenei szakvásárát, a WOMEX-et, melyre  többezer zenekar jelentkezett eddig a földgolyó minden szegletéből. Közülük most májusban  választ ki egy szakavatott zsűri majd’ 60 csapatot, akik majd fellépnek a world-music szakma  színe-java előtt októberben.

Mint minden évben, a WOMEX idén is meghívott hét elismert szakembert a WOMEX nemzetközi  hálózatából, hogy csatlakozzanak a zsűrihez. Ez a csapat, akiket előszeretettel “7 szamurájnak”  hívnak, testesíti meg a különböző régiók változatos zenei ízlését. És a WOMEX történetében  először idén magyar szamuráj is lesz a zsűriben, történetesen a Sziget programigazgatója, Szép  Fruzsina.

Szólj hozzá