Campus 2013 : Családias fesztivál a Nagyerdő szívében

Debrecen fesztiválja, a Campus fesztivál idén a DVSC labdarúgócsapatának stadionépítési munkálatai miatt új helyszínre költözik. Nem kell azonban aggódniuk a Nagyerdő szerelmeseinek: A fesztivál a szintén a Nagyerdőn található Vidámpark és Sportcentrum területére költözik. A helyszín más, a hangulat változatlan. Nézzük kik lesznek a hangulatfelelősök idén a Campuson!

53581120607121019_campus_fesztival_debrecen_fejlec

A helyiek nagy kedvence, a Tankcsapda természetesen idén sem hagyja ki helyi közönségét fesztiválkörútjából, Lukács és társai készen állnak arra, hogy ismét megmozgassák a debreceni közönséget. De mellettük fellép majd a Road, a Punnany Massif, a Quimby, a Brains, és az Intim Torna Illegál is. Emellett a zárónap utolsó nagyszínpados fellépőjeként megcsodálhatja a debreceni közönség Ákos új, elektronikus show-ját, amely tavaly mindössze a három nagy hazai fesztiválon (Volt, Balaton Sound, Sziget) volt látható, idén azonban a Nagyerdőn is felcsendülnek Ákos fülbemászó slágerei.

Erős dubstep-vonulat

Az idei Campus leginkább a dubstep szerelmeseinek kedvez, ugyanis érkezik a Campusra a két méltán híres brit dubstep DJ, név szerint Zomboy és Emelkay. Talán a legnívósabb húzónév a szintén brit KillSonik két Dj-je, akik többek között a Linkin Park, a Chase and Status, illetve Calvin Harris zenéit is remixelték. Ráadásul 2012-ben ők voltak Nero világkörüli turnéján a warm-up DJ-k. Egy biztos: ritkán jön Magyarországra a KillSonik névre keresztelt dubstep formáció, így hatalmas érdeklődéssel várjuk a debreceni koncertjüket. A Loadstar is a dubstep-vonulatot követi az előbb felsorolt előadók mellett, így ha valaki nagy rajongója ennek a zenei stílusnak, az garantáltan nem fog unatkozni a Nagyerdőn július 17-21. között.

Hazai kedvencek is fellépnek

Hogy kiket értek ez alatt? Nehéz lenne minden fellépőt egyesével kiemelni, de az biztos, hogy nagy várakozás előzi meg a Hősök, a Depresszió, a Fish!, a Paddy and the Rats, Kowalsky meg a Vega, illetve az Alvin és a Mókusok koncertjét is. Belevágott a fesztiválvilágba Rózsa Magdi, hiszen idén többek között a Volt fesztiválon is fellép, azonban a Campus szervezői a debreceni Rúzsa-fanatikusoknak is elhozták az előadóművészt, aki 2007-ben az Eurovíziós dalfesztiválon képviselte hazánkat.

Helyi együttes is a fellépők között

És most nem a Tankcsapdára gondolok, hanem a debreceni gimnazistákból verbuválódott 2 Joints formációra. A 2009-ben alakult, főként reggae stílusban játszó együttes Debrecen nagy ígéretének számít, a tavalyi sikeres Campus-os koncertjük után idén ismét bizonyíthatják, hogy fényes jövő áll előttük.

Családbarát fesztivál

A Campusra mindig is jellemző volt a családias hangulat, a fesztivál végére kis túlzással már mindenki ismer mindenkit. A fesztivál szervezői idén még inkább családiassá kívánják varázsolni a Campus-t, így az esti, Sportcentrumban megrendezendő koncertek mellett több program is a Vidámpark területén lesz, ahová várják a szervezők a családokat kis-és nagy gyerekekkel együtt. A kisebb gyerekek részére is próbálják élhetővé tenni a Campust, hiszen külön helyszín, a ’Vitéz László Pódium’ zsonglőrökkel, mutatványosokkal, bábosokkal, utcazenészekkel és gyermekkoncertekkel várja a kis fesztiválarcokat. A humor kedvelőire is gondolt a szervezőgárda, a Showder Klub nagyágyúival, Kiss Ádámmal, Mogács Dániellel, Beliczai Balázzsal, Dombóvári Istvánnal, Aranyosi Péterrel, és Felméri Péterrel is találkozhat a nagyérdemű.

További zenei fellépők: Csík zenekar feat. Kovács Kati, Nabiha, Belga, Kiscsillag, Ludmilla, Vad Fruttik, Insane, ZUP, Majka-Curtis-BLR, Péterfy Bori & Love Band, Skafunders, Carbonfools, Bohemian Betyars, és még sokan mások…

Árak július 5-ig:
bérlet: 12 900 Ft
napijegy: 4 900 Ft

A Campus fesztivál 2013-ban július 17-21. között kerül megrendezésre.

Forrás: www.campusfesztival.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük