Volt-Valentin : Új fellépők!

Nem akármilyen Valentin-napi játékkal hozta lázba a fesztiválrajongókat a Volt fesztivál szervezőgárdája: reggel 9 órától kezdve fél óránként egy nevet bejelentve délutánra majd’ egy tucat fellépővel bővítette az idei Volt előadóinak listáját, gondoskodva ezzel arról, hogy senki ne töltse magányosan a szerelmesek ünnepét.

voltFebruár 14, Bálint napja, minden évben indok a szerelmeseknek arra, hogy rózsákkal, bonbonokkal, szivecskés tárgyakkal lepjék meg kedvesüket. Azonban a fesztiválok megszállottjainak a Volt 2013-ban elég erős indokot szolgáltatott arra, hogy előbb egy Volt hetijegyet árusító irodába rohanjon, majd csak azután egy virágüzletbe, hiszen ez a változatos zenei palettájáról híres fesztivál világhírű előadókkal ejtette szerelembe a magyar fesztiválközönséget.

Elérkezett a február 14, reggel 9 óra, majd érkezett a hír, hogy 2013-ban fellép a Volt színpadán a brit hard rock jeles képviselője, a Bullet for My Valentine. A fellépő nevét megpillantva egyből eszébe juthatott mindenkinek, milyen nap is van aznap, de mielőtt szerelmes gondolatok szállták volna meg, máris érkezett 9:30-kor a következő fellépő neve: Fritz Kalkbrenner, aki a bátyja, Paul nyomdokaiból kilépve mára egyedi stílust képviselve érkezik ismét Magyarországra, hiszen egy évvel ezelőtt, a Balaton Sound-on adott fergeteges koncertet. De nem Fritz az egyetlen, akit tavalyi Soundos fergeteges fellépése után hoznak el idén a Voltra, hiszen a ’Hello’ című szám szerzője, a francia Martin Solveig, illetve Sven Väth is bizonyított már tavaly a hazai fesztiválközönségnek.

Az elektromos zene világából kilépve, a rock rajongóinak sem kellett csüggednie ezen a jeles napon, hiszen olyan fellépők koncertjein tombolhatnak 2013. július 3-6 között a Volt fesztiválon, mint a nu metál talán legjelesebb képviselője, Papa Roach, aki 2010-es, Szigetes fellépése után tér vissza Magyarországra, minden bizonnyal fergeteges koncertet adva. A metal core rajongóinak kedvében járva megfordul idén a Volt színpadán a Parkway Drive, melynek zúzós koncertje után aligha marad póló szárazon.

Rengeteg alkalommal fellépett már kis hazánkban, de még mindig megunhatatlan az utcazene koronázatlan királya, Dub Fx, aki sajátos hangzásvilágával és loopjaival ejti ámulatba évek óta a közönséget, s aligha fog ez változni a Volton, hiszen ő is tiszteletét teszi idén, akárcsak a drum’n’bass feltörekvő DJ-je, DJ Fresh. S ha még nem lenne elég a jóból, a lágyabb zenéket képviselő GusGus, és Hurts nevét is kidobta a Volt hivatalos Facebook oldala (https://www.facebook.com/VOLTFesztival), ez pedig nem jelent mást, mint hogy az ő koncertjüknek is részesei lehetünk július elején.

13:30 után egészen 16:00-ig kis pihenőt kaptak a kíváncsiskodók, így alkalmuk nyílt arra, hogy felhívják kedvesüket először is elújságolva az új fellépőket, másodszor pedig boldog Valentin-napot kívánva. De akár el is szaladhattak egy szál vörös rózsáért, de csak ha idejük engedte, hiszen megérte visszaülni az internet mellé délután 4 órakor, hiszen talán a nap legnagyobb előadóját, a 2013-as Volt egyik legjobban várt fellépőjét, Billy Talent-et jelentették be, extázisba ejtve ezzel minden Volt-fanatikust. Habár könnyen lehet, hogy a kanadai punk-rock együttes februári, A38-on esedékes koncertje elmarad, a magyar közönség idén mégsem marad Billy Talent nélkül. Tegyük hozzá: nagy megkönnyebbülésünkre.

A február 14-én bejelentett új nevek olyan eddig bejelentett fellépők illusztris társaságába kerültek, mint 30 Seconds to Mars, Queens of the Stone Age, Jamie Woon, Example, Parov Stelar Band.

Azt hiszem, köszönettel tartozunk a Voltnak, hogy akár szingliként, akár nem, biztosan nem töltöttük egyedül a Valentin-napot, hiszen a bejelentett fellépőknek köszönhetően egymásra talált közönség és fesztivál.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HcrtG0vP4Ls&w=640&h=360]

Hivatalos oldal: http://www.sziget.hu/volt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük