TBP – AFK

tpb-afk

Nem éppen megszokott formája egy film forgalmazásának az, hogy „töltsd vissza másoknak is”. Márpedig a The Pirate Bay dokumentumfilmje, az AFK – Away From Keyboard (távol a billentyűzetrőlt) ezen módszerrel terjeszti magát a kalóz kikötőben. Persze mi mással vághatna vissza Hollywoodnak a három alapító, mint egy ilyen jól irányzott fricskával?

Ennek a filmnek tényleg sikerült egy dokumentumfilm hitelességéhez méltóan bemutatni a tárgyalást, melynek során a TBP bíróság elé kényszerült állni a saját hazájában (Svédország (IKEA)). Nem titkolt a szereplők viszonya a P2P rendszerekhez, a fájlmegosztás számukra elvi kérdés, meggyőződésbeli hit, mintsem puszta tréfa vagy hecc. Közben pedig emberi oldalukat is megismerjük, látjuk, hogy ők sem tökéletesek és vannak hibáik, melyek miatt barátaik is szívják a fogukat.Screen-shot-2013-01-13-at-AM-11.43.36

Bár minden filmnek költsége van, de ennél tovább mutatnak. Szerintük akinek tetszik, majd fizetni fog érte. És ez nagyon jó elgondolás! Ingyen adja a filmet, mert érdeke adni, ugyanakkor beismeri, hogy költségei és munkaórái voltak a filmmel, ezért szívesen fogad adományokat. A cikk írásakor egészen pontosan 34.088 dollár bevételük lett abból a filmből, amit nem masszív mozivetítésekre szántak. Nem tudom kik érzik itt a nyitást más aspektusokra, de jelenleg arról beszélünk, hogy lehetséges sikeres filmet útnak indítani a neten olyan marketinggel, amire eddig nem volt példa. Meg merem kockáztatni, hogy a legtöbb üzletember értetlenül áll az eset előtt és nem tudja minek hívja ezt a jelenséget. Márpedig ez nem más, mint a mai fiatalok „étvágya”, amely ilyen módon akarja fogyasztani a dolgokat. Azt kell mondjam, hogy már csak ezért is zseniálisnak kellene neveznem a filmet, pont a marketing miatt, de szerencsére egy nagyon is nézhető, izgalmas és érdekes fordulatokkal teli történetet kapunk.

Nézzétek meg!

A film elérhető: www.tpbafk.tv

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük