Bölcső Bar & Food

Az egyetem környékére többnyire a gyorséttermek és kocsmák települnek, akik nyugod szívvel reménykedhetnek a biztos megmaradásban. Kevés örömteli kivétellel találkozhatunk, akik megpróbálkoznak valami új dologgal, amire joggal mondhatjuk, hogy ígéretes. És bizton mondhatom, hogy a Bölcső egy ezek közül.793807_528914410463142_24880218_o
A Lágymányosi utca és a Budafoki út sarkától nem messze található, a volt török étterem helyén. Ahogy lemegyünk a szuterén helységbe egy kis barátságos hely fogad, szolíd megvilágítással. A hangsúlyt a régies bútorok és a (szerintem jól sikerült) mintás tapéta-zöld festés kombinációja adja. A pulthoz még egy keveset kell elsétálni, de lényegében innen is belátható a teljes helység. Na de miért is érdemes idejönni?
Elsősorban az ételek miatt. Bár talán a legtöbben nem erre vágynak, de tényleg felüdülés néha egy jó konyha étkeibe belekóstolni, amit napi menü szinten (egy leves és egy főétel) 950 Ft-ért megkaphatunk. Mikor kipróbáltam a helyet, akkor a napi menüben egy sütőtök krémleves tökmagolajjal és egy Shepherd’s Pie, azaz pásztorpite volt benne, amivel bőven elérték a kívánt hatást. Az ételek nagyon finomak voltak és a mennyiség is bőven megfelelt számomra. Tényleg úgy álltam fel, hogy nekem ez bőven megérte. Azt még azért hozzátenném, hogy nem kértem italt, de ha nem kér a tisztelt vendég semmit az ételhez, akkor egy pohár szódát azért visznek neki, mindenféle felár nélkül. Bevallom ez a hozzáállás nekem nagyon megtetszett és kiváncsivá is tett, vajon legközelebb is ez lesz-e a fogadtatás. És igen! Másnap egy újabb krémleves fogadott első fogás képpen -bár nekem ezek a gyengéim, mármint a levesek, de ha valami finom, akkor az finom. A második fogás penne arrabiata volt, ami elsőre kevésnek tűnt, mivel egy hatalmas karimájú tárnyérban tették elém. Aki már járt hasonló helyeken, azt tudja, hogy ezt így illik tálalni, de nem is ezért mondom, hanem mert ez is egy jó nagy adag volt, nekem pont megfelelt. Nem maradtam éhes egyáltalán, de nem is az volt, hogy mozdulni képtelen állapotba kerültem volna. Szerintem otthon sem birtam volna szebben kimérni a porciómat. Én azt mondtam ezek után, hogy itt ételben nincs hiba. A menün kívűl a konyhából más finomságok is kérhetőek, ezeknek az árai a pultnál szerepelnek és zárásig kérhetőek. Még aznap este részt vettünk a Bölcső első teltházas estéjén, ahol egy hamburger került Tomi által elfogyasztásra. Tényleg guszta volt, jól megrakva minden földi jóval, és bár én magam nem kóstoltam, de a húspogácsa hibátlannak tűnt, ami már fél siker. A zsömle már kérdőjeles, ahhoz tényleg enni kell belőle, viszont az biztos, hogy a sültkrumpliból még majd kell hozzá adni egy keveset, hogy kiérdemelje az árát, ami 1200 Ft (megjegyzem, hogy szószokból nincs hiány).
Térjük rá az italokra. A kínálat alapvetően a minőségre törekszik, így a csapra vert sörökből is elsősorban a cseh Nymbuki sörök kapnak főbb szerepet világos és barna kivitelben (mindkettő 450 Ft/korsó), valamint magyar részről a kézműves, minsőségi „Keserű Méz” szűretlen világos söre szerepel a kínálaton (600 Ft/korsó, ami 6%-os, tehát majdnem kettőt ér). Szerintem ebben a tekintetben nincs rossz választás.
A borok közül széles választékból lehet szemezgetni, ezt nem is részletezném ki, mert arra itt nincs hely. Annyi biztos, hogy a borbarátok sem maradnak szomjan.
Az erősebb mezőnyben is a minőségre fektették a hangsúlyt, így például ginből Bombay Sapphire kapható, ami ha tetszik, akkor kiváló, ha nem, akkor viszont drága.
Mindenképpen szót érdemel a jó zene, ami kellemesen hangos, nem kell mellette ordibálni, valamint a meccs közvetítésekre, amikre külön felhívják a figyelmet.
Összefoglalva elmondható, hogy jó kezekben van a Bölcső, kedves a kiszolgáló személyzet és érezni a „friss” légkört! Vágytam már egy ilyen helyre az egyetem mellé, ahol a kellő ráfordítás mellett egy jót ehetek és ihatok. Ha a legutóbbi görbe estémet veszem alapul, akkor is 3000 Ft-al megúsztam a dolgot úgy, hogy ettem is. Mindeképpen érdemes neki adni egy próbát, mert biztos vagyok abban, hogy a legtöbbször itt fogtok majd kikötni végül.

Link: Bölcső Bár&Food facebook

Bölcső Bar & Food” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. utolsomagyar Válasz a bejegyzésre

    Nagyon korrekt hely, jó a kaja, az italok minőségiek, de megfizethetőek bőven, és a kiszolgálás szuper 🙂 Egyszóval, a környék legjobb helye lett, hajrá, csak így tovább !! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük