Tarantino dalai

Quentin Tarantino igazi filmes: számára a moziélmény minden eleme egyformán fontos – ez sugárzik új filmje, a Django elszabadul (16E) (Django Unchained, hazai bemutató: január 17) hamarosan a boltokba kerülő soundtrack lemezéből is. A film – amúgy, Tarantino-módra – újrateremti a western műfajt: vad, véres és szellemes kaland, a lemez pedig szintén hoz pár nagy újdonságot. Tarantino még egyetlen korábbi filmjében sem használt kifejezetten a film számára írt betétdalokat: most viszont megtörik ez a hagyomány, méghozzá fantasztikus közreműködők segítségével: Ennio Morricone, Rick Ross, Jamie Foxx, John Legend, Anthony Hamilton és Elayna Boynton működött közre az új számok készítésében.

A Weinstein Company, Quentin Tarantino és a Loma Vista Recordings közös kiadványán sok klasszikus szám is idézi a western-hangulatot.

– Az új számok mellett sok régi is van a ’60-as, ’70-es évekből – nyilatkozta az Oscar-díjas, Grammy-jelölt rendező. – Ezek jó része a saját régi lemezgyűjteményemből valók: nem felújított digitalizált változatokat használtunk, még a bakelit jellegzetes sercegését és recsegését is meghagytuk. Hallatszik, ahogy a tű a lemez végén felemelkedik. Az én saját élményeimet szerettem volna megosztani mindenkivel, aki hallgatja ezt a lemezt.

IC Press

Szólj hozzá