HÖOK közlemény

A mai napon a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Választmánya rendkívüli ülést tartott a felsőoktatással kapcsolatos fejlemények okán, mellyel kapcsolatban az alábbiakat tesszük közzé:

Követeljük a felvételi keretszámok haladéktalan felülvizsgálatát, a tandíjmentes felsőoktatást és a hallgatói szerződés intézményének eltörlését!

A fentiek érdekében már tegnap felvettük a kapcsolatot a felsőoktatás más érdekeltjeivel, első körben a Magyar Rektori Konferenciával, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetével, valamint a Hallgatói Hálózattal.

A testület döntése értelmében az Elnökség felhatalmazást kapott a hivatalos tárgyalások folytatására, és egy, a közös célok érdekében életre hívandó együttműködés kialakítására.

A következő időszakban tüntető akciókkal kívánunk fellépni a Kormány elfogadhatatlan oktatáspolitikájával szemben, első alkalommal jövő héten szerdán Budapesten és az ország más felsőoktatási központjaiban, melynek részleteiről hamarosan tájékoztatást adunk.

Az egyetemi és főiskolai hallgatói önkormányzatok saját intézményeikben sztrájkbizottságot hoznak létre a helyi cselekvési terv kidolgozására.

Addig is mindazokat, akik törekvéseinkkel egyetértenek, arra bíztatunk és kérünk, hogy csatlakozzanak a hétfő délután 4 órára az ELTE Lágymányosi Campusára meghirdetett hallgatói megmozduláshoz is.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

Budapest, 2012. december 7.

Szólj hozzá