A Zöld urai első sikere

Van, hogy egy film már a bemutatója előtt sikeres lesz. A Zöld urai (6E) (Epic, hazai bemutató: 2013. tavasz) című animációs film egy fél évvel a világpremier előtt túl van az első rekordján. Az internetre felkerült előzetesét az Apple oldalán egy hét alatt 3,4 millióan nézték meg.

A Jégkorszak-széria kitalálója és rendezője, Chris Wedge Star Wars-típusú filmnek nevezi A Zöld urai-t, mely egy erdőben, miniatűr lények között játszódó élet-halál háborúról szól; de olyannak, amely saját, különleges világába szippantja a nézőt: legalább úgy, ahogy az Avatar tette. De attól még „összetéveszthetetlen személyisége van”.

Chris Wedge valószínűleg valóban forradalmasítani fogja a műfajt: az animációs vígjátékba a nagyköltségvetésű akció/fantasy-stílus elemeit oltja be. És nagyon tudja, mit akar. Még akkor is, ha a legtöbben olyankor is mosolyognak, amikor Wedge nagyon komolyan beszél: ugyanis mindenkinek a Jégkorszak motkánya jut eszébe róla – ugyanis a sorsüldözte ősállatkának a rendező kölcsönözte a hangját.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük