Mozigépész: Hawkes kezelés alatt

Van színész, aki nem szeretne híressé válni? John Hawkes azt állítja, hogy az új filmje miatt rá irányuló figyelem zavarja a munkában. A kezelés (The Sessions, hazai bemutató: január 17.) sikert arat, amerre jár: tarolt a Sundance Fesztiválon (Hawkes három év alatt harmadszorra volt itt versenyben), San Sebastianban és a Hollywood Film Fesztiválon – ezek pedig azt jelzik, hogy az Amerikai Filmakadémia az Oscar-jelölések idején sem fog megfeledkezni a különleges, egyszerre megható és mulatságos moziról valamint főszereplője bravúros alakításáról.

A film egy vastüdővel élő, örök mozdulatlanságra kárhoztatott férfiól szól, aki el szeretné veszíteni a szüzességét, és ehhez egy szexterapeuta segítségét kéri – ez utóbbi szerepét Helen Hunt alakítja bátran és nagyszerűen.

– Ha sokan felismernek, az hátráltatja a színészetemet – nyilatkozta Hawkes az év legsikeresebb színészeivel folytatott sajtóbeszélgetésen. – Ha nem tudok eltűnni a tömegben, hogy nyugodtan figyelhessem az embereket, akkor nehezebb lesz játszanom. Most még elhiszik a nézők, hogy az vagyok, akit alakítok. De azok a színészek, akik előző este a tévés beszélgetősműsorokban poénkodtak, többé nem hitelesek.

A bátor kijelentést rögtön bocsánatkéréssel folytatta Hawkes, mert Matt Damon ült mellette. De még hozzáfűzött valamit, amit neki kivételesen el is lehet hinni:

– Nem akarok semmit elérni azon kívül, amit már elértem. Azt az élet akarom élni, amit éppen élek.

IC Press

Szólj hozzá