Hitchcock New Yorkba érkezett

A héten kétszer is ünnepelhettek azok, akik szeretik a jó filmeket, a nagy színészeket és Hitchcockot. A félelmetes filmek királya életének egy izgalmas epizódjáról szóló film, a Hitchcock (12E) (Hitchcock, hazai bemutató: 2013. február 7.) két premierrel is köszöntötte bemutatóját: sztárjai először New Yorkban majd Los Angelesben is végigsétáltak a vörös szőnyegen. New Yorkban ott volt a teljes stáb: Helen Mirren, Scarlett Johansson, Jessica Biel, Toni Collette és persze a főszereplő, Anthony Hopkins együtt tűrte a fotósok rohamát. Scarlett Johansson azonban már nem utazott a csapattal L.A-be: talán mai 28. születésnapjára készül; és Hopkins is hazarepült Londonba. De előbb még leckét adott az újságíróknak abból, mit nevezünk száraz angol humornak.

Sir Hopkinst ugyanis erősen esélyesnek tartják az Oscar-jelölésre, ám a 75 éves színész nem nagyon strapálja magát az ügy érdekében. Sőt, attól sem fél, hogy kimondja, mit gondol az egész felhajtásról:

A jelölés azon múlhat, ki csókolgatja buzgóbban a hatóság hátsó felét – nyilatkozta a színész, aki meghökkentő átalakuláson ment át a Hitchcock-szerep kedvéért. – Komolyan hányingerem van ettől. Jönnek a producerek, a pénzemberek és émelyítően udvarolnak a díj-felelősöknek. Én meg arra gondolok, milyen kellemetlen, ha valakiben nincs büszkeség.

IC Press

Szólj hozzá