Könyvajánlók

Hogyan szerezzük meg álmaink állását?

Karriert befutni, új állást találni nehéz feladat. A munkakeresés során számos nyugtalanító kérdés merül fel bennünk. Vajon felkészültünk a munkaerőpiaci megmérettetésre? Önéletrajzunk felkelti a munkaadó érdeklődését?

Nézzük, mi mindenre kell mindenképpen figyelmet fordítanunk.

Az önéletrajz jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, mivel A tökéletes önéletrajz biztos belépőt jelent az állásinterjúra. Nem is gondolnánk, milyen apróságokon múlhat, hogy pályázatunk ne a kukában landoljon. Elengedhetetlen az álláshirdetéshez illő önéletrajz kialakítása és a megfelelő formázás. Az önéletrajz az állásinterjún is hasznos eszköz lehet a pályázó számára, sőt akár ezen is múlhat az interjú sikere.

És hogy min múlik még? Ha eljutottunk a személyes beszélgetésig, a legjobbat kell kihoznunk magunkból. A jól felkészült pályázónak minden megmérettetés egyben A tökéletes állásinterjú lehetősége is. Sikerstratégiák léteznek, csak a megfelelő eszközöket kell ismernünk. Tudnunk kell, mit keresnek a munkaadók és meg kell tanulnunk eladni magunkat. Hogyan? Mindenekelőtt ismernünk kell az interjúk fajtáit, azt, hogy mit szabad mondanunk, és mi az, amitől mindenképpen tartózkodnunk kell.

Ám mindez csak álom marad, ha nem vagyunk képesek saját gondolatainkat és mások szemléletmódját pozitív irányba terelni. Az Önmotiváció segít a nehéz helyzetek leküzdésében és személyes céljaink megvalósításában, túlszárnyalásában.

Az Akadémiai Kiadó új kötetei alapos és részletes tanácsokkal segítenek eligazodni a munkaadók támasztotta elvárások között. Növeld esélyeidet álmaid állásának megszerzésére, és válj a legjobb jelentkezővé!

———————————————————————

35% ARONSON

Kedvezményes könyvvásár

Elliot Aronson világhírű szociálpszichológus kötetei számos egyetemen és főiskolán ajánlott vagy kötelező olvasmányok. Az alábbi, részben vagy egészben az ő tollából született könyveket 35 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg az egyetemisták és főiskolások az Ab Ovo Kiadó irodájában (1133 Budapest, Pannónia utca 64/A VII/34. alatt munkanapokon 10 és 14 óra között. Előzetes bejelentkezés:270-1207, email: ba@bovo.hu )

Aronson, Tavris
Történtek hibák (de nem én tehetek róluk) az önigazolás lélektana

Miért nem vállalnak felelősséget az emberek, amikor már minden összeomlott? Miért látjuk világosan, ha valaki képmutató, és egyáltalán nem, ha mi magunk vagyunk azok? A könyv bemutatja az önámítás működését, és azt, hogyan kerekedhetünk felül az önigazolás kényszerén.

Aronson
Életem és a szociálpszichológia
A kötet önéletrajzi írás. Aronson bepillantást enged családja történetébe, magánéletébe, és abba, miért szentelte egész életét a szociálpszichológiának és a tanításnak, ugyanakkor összefoglalja legfontosabb tudományos eredményeit.

Aronson
Columbine után – az iskolai erőszak szociálpszichológiája
Ezen könyvét Aronson egy elborzasztó iskolai vérengzés hatására írta. A Colorado állambeli Columbine középiskolában 1999 áprilisában két őrjöngő diák lőfegyverekkel és robbanóeszközökkel felszerelkezve ámokfutásba kezdett. A könyv a középiskolában történt vérengzés briliáns szociálpszichológiai elemzését tárja elénk.

Pratkanis és Aronson
A rábeszélőgép
A két amerikai szerző tudományága, a szociálpszichológia azt kutatja: hogyan viselkedik az ember csapatban, csordában, kis és nagy közösségben – egyszóval: társadalomban. Aki ezt a könyvet elolvassa, az hatásosabban védekezhet a hirdetések agressziója ellen, és beszélheti rá embertársait bármire. A könyvet Vámos Miklós fordította, az előszót Vekerdy Tamás írta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük