Teltházzal zárt a Campus Fesztivál

Finn és ausztrál produkciókkal, ütemes ska ritmusokkal, zúzós metal zenekarokkal valamint Nagy Feróval, és a 30Y-al zárt ma hajnalban az ötödik Campus Fesztivál.

Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulija szombaton is elkényeztette látogatóit, sokan színpadról-színpadra vonultak a bőség zavarában, hogy minden programból nézhessenek legalább egy keveset.  Szombat délután az Irie Maffia nyitotta meg a Pepsi Nagyszínpadot, miközben a szomszédságában felépített Telekom Teraszon már a Magashegyi Underground hangolt. A Campus Fesztiválon estére már ezer fokon beindult a nagyüzem. Jött a Republic, a Dreher Arénában a Depresszió zúzott, a Víztorony Pódiumon pedig két dumaszínházas nagyágyú Beliczai Balázs és Dombóvári István szórakoztatott.

Az esti órákban már mindenhol teltházas koncertek, előadások jelezték, hogy a fesztivál zárónapja az előző évek tapasztalatai alapján érdeklődésszámban biztos, hogy magasabb lesz.

Tíz óra után ehhez már kétség sem férhetett, a fesztivál idei sztárvendégére a finn Apocalypticára maximálisan megtelt a Nagyszínpad előtti nézőtér.  Monumentális látvánnyal, és egyedülálló muzsikával érkezett meg a négy finn zenész, másfél óra alatt megmutatták milyen az, amikor nincsenek zenei határok, a klasszikus zene utat tört a heavy metalban.

A csellóművészek után azért még mindig akadt jócskán látni és hallgatni való. Az estét a prágai N.O.H.A. koronázta meg, lüktető, általuk csak world beatnek nevezett stílusával. Filip Noha zenekara igencsak kitett magáért, karizmatikus zenészeivel, és Camila De Oliveira brazil énekesnővel alaposan megtáncoltatták a közönséget.

A Campus Fesztivál négy napon keresztül tartott a Nagyerdei Stadionban. Több mint kétszáz zenekar és előadó, nyolc színpadon és további egyéb programhelyszíneken várta a fesztiválozókat. A szervezők összegzése alapján minden nap nézőcsúcsot döntött, legtöbben a péntek esti Tankcsapdát látták, akkor több mint 14 ezren buliztak Lukács Laciékra a nagyszínpad előtt. Konkrét számadat a fesztivál teljes időtartamára még nincs, de az már biztos, hogy a tavalyi ötvenezres látogatói létszámot az idei meghaladta. Vasárnap reggeltől elkezdődött a nagytakarítás, hogy a Nagyerdő visszakapja meghitt nyugalmát. A teljes bontási munkálat, valamint a terület helyreállítása várhatóan egy hét múlva ér véget.

Keresd meg magad a fényképeken: www.facebook.com/campusfesztival

Élménybeszámolónkat megtalálod a KÁTÉ szeptemberi számában!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük