Idén már ötödszörre lesz Ördögkatlan fesztivál!

Idén már ötödszörre lesz Ördögkatlan fesztivál! Én három éve voltam először, és azóta is nagy kedvvel járok vissza.

Maga a rendezvény elszórtan, több település helyszínein játszódik. Nagyharsány a központ, ahol a focipályán van felállítva a nagyszínpad, ahol játszani fog például a Quimby, a Besh o Drom, a 30Y, a Kiscsillag. Különleges élményt adnak a villányi hegy „gyomrában”, a szoborparkban megtartott esti koncertek is.

A másik két fesztiválos település Kisharsány és Palkonya, de ne feledkezzünk meg Villányról sem, ahol borospincék sokasága vár kóstolóra minket. Kisharsány egy gyönyörű, virágos piciny falu. Palkonya egyutcás faluja szintén régi borospincék őrzője.

A koncertek mellett nagyon sok más kulturális program lesz, fotó és képzőművészeti kiállítások, civil programok, kiscsoportos színházi előadások, amikre külön kell jegyet foglalni, mindig az adott előadási napon.

Sátrazási lehetőség a nagyharsányi focipályán és a kisharsányi rendezvényhelyszínen van, mosdó, zuhanyzó adott hozzá. Ha nagyon meleg lesz, a beremendi strandfürdőn lehet hűsölni. A térség turisztikai programokban is bővelkedik. Lesznek szervezett kerékpáros és gyalogos túrák a környéken. A szársomlyói hegy megmászásával, vezetett túrán lehet megismerkedni a hely egyedi növényvilágával. Közel a Siklósi vár, a máriagyűdi zarándokhely.

Nagyharsányt Pécsről ingyenes koncertbusszal lehet megközelíteni. Az egyes helyszínek között pedig a rendszeresen járó katlan-busz szállítja az utasokat. Stoppolni is érdemes, a helyiek szívesen segítenek. De aki tud, hozzon biciklit magával, mert a helyszín ideális rá és azzal a legszabadabb közlekedni.

Az ördögkatlan fesztivált átjárja a nyugodt, vidéki hangulat, a helyi emberek, kereskedők is mind kedvesek. Gyertek ti is, érezzétek át! Viszlát Ördögkatlanon!

Dóri

http://www.ordogkatlan.hu/

Idén már ötödszörre lesz Ördögkatlan fesztivál!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá