Két hét múlva Campus

A fesztivál emblematikus építményében, a debreceni Nagyerdő szívében található Víztoronyban tartották hivatalos sajtótájékoztatójukat a Campus Fesztivál szervezői. A sajtótájékoztatón részt vett a Debreceni Egyetem rektora Fábián István, Kósa Lajos polgármester, és a Tankcsapda frontembere Lukács Laci is.

A Campus Fesztivál idén is felvonultatja a hazai zenei élet elitjét, de jó pár külföldi sztárvendéget is vendégül lát majd. Kósa Lajos külön kiemelte az Apocalypticát, akikre személy szerint nagyon kíváncsi, de biztos, hogy megnéz olyan debreceni formációkat is, mint a Szeg, vagy a számára eddig ismeretlen, de érdekesen hangzó Kata & The Magic Muffins-t. Egyúttal kiemelte és örömmel nyugtázta, hogy egy komplett színpad szerveződött a helyi zenekarok számára, ezzel is jól mutatva, hogy a Campus igazi lokálpatrióta fesztivál, tele helyi értékekkel.

Miklósvölgyi Péter, a fesztivál főszervezője idén a legnehezebb feladatnak a szponzorációs háttér megteremtését tartotta, de az anyagi nehézségek ellenére így is sikerült olyan ütős programot összeállítani, amivel a rendezvény ismét feljebb lépett egyet a hazai fesztiválpalettán. Külön megköszönte, hogy a támogatók a gazdasági válság ellenére továbbra is segítik a fesztivál kulturális misszióját, és erősítik a fesztivál minőségi szolgáltatásait. Mindez rögtön megerősítést kapott Barkó Józseftől az OTP Bank Északkelet-magyarországi Régiójának ügyvezető igazgatójától, aki mint a fesztivál kiemelt támogatójának képviselője megjegyezte, hogy az OTP Bank választása azért esett a Campus Fesztiválra, mert ezt a rendezvényt tartják az Északkelet-magyarországi Régió egyik legszínvonalasabb könnyűzenei fesztiváljának. A Campus Fesztivál lebonyolításában a Debreceni Egyetem hallgatói is tevékenyen részt vesznek. Fábián István rektor elmondta, hogy több mint 500 hallgató segédkezik a rendezésben, az egyetemi karok kiállító sátrakkal, sőt idén az Európai Nyelvek Utcája nevű új helyszínnel is megjelennek a fesztiválon. Az Európai Nyelvek Utcájának célja, hogy a nyelvtanulást és az európai kultúrát népszerűsítse a Debreceni Egyetem nyelvszakjainak, kulturális intézményeknek, nagykövetségeknek és nyelviskoláknak a segítségével.

Július 27-én először lép a debreceni nagyközönség elé a Tankcsapda új felállásban. A tavalyi zord időjárás jócskán elrontotta Lukács Laciék kedvét, idén legyen bármi, elhatározták, hogy kiküszöbölik a csorbát. A frontember ígéretet tett arra, mindent megtesznek azért, hogy egy feledhetetlen koncertet adjanak, ez most egy fergeteges buli lesz. Külön érdekesség még, hogy Kelet-Magyarországon csak itt, hazai pályán látható a csapat.

A Campus Fesztivál idén is felvonultatja a hazai zenei élet elitjét, és jó pár külföldi sztárvendégeket is vendégül lát majd. Több mint kétszáz fellépő, zene, humor, mozi, megannyi színes program és érdekesség várja a fesztiválozókat.

 További programok, és jegyárusító helyszínek:

Szólj hozzá