World beat, kelta-skót punk, brit ritmusok és magyar világzene

 Zenei különlegességekkel jön a Campus Fesztivál

A hazai fesztiválpaletta egyik kiemelkedő rendezvénye idén nyáron is Debrecenben a Nagyerdőn zajlik! Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválja, a Campus Fesztivál július 25-től 29-ig immár ötödik alkalommal várja a fiatalokat. A programpaletta felöleli valamennyi zenei műfajt, ennek megfelelően a pop-rock mellett többek között a világzene, a jazz és az elektronikus műfajok rajongói is megtalálhatják a kedvenceiket, összesen hét színpadon. A fesztivál arculatának megfelelően sok új program állt össze, a már bejáratott produkciók mellett kuriózumok és fesztiválos finomságok egyaránt helyet kapnak.

A fesztivál egyik legnagyobb buliját kétségtelenül a N.O.H.A., azaz a Noise Of Human Art adja. A Prágában összeállt, de Európa-szerte ismertté vált formáció zenei sokszínűségét egy brazil énekesnő, egy new york-i rapper és az őket kísérő kiváló cseh zenészek biztosítják, megelevenítve a „Balkan Hot Step”-et, valamint az elmúlt évek egyik leginkább táncparkettre termett world beat slágerét, a „Tu Cafét”. A N.O.H.A. egy igazi dinamikus, közép-európai bulit ígér a Campus Fesztiválon.

Látható-hallható lesz a Vancouverből érkező The Real McKenzies, akik idén 20 évesek, de az energiáik mit sem csökkentek a két évtized alatt. Az észak-amerikai kontinens egyik legjobb kelta-skót punk bandájáról van szó, repertoárjukon saját dalok mellett számos skót népdal szerepel – persze mindez punkos-rockos lendülettel eljátszva. Olyan legendákkal játszottak már együtt, mint a Rancid, az NOFX vagy a Flogging Molly – de a Metallicával is volt már közös koncertjük! Angliából több remek produkció is szerepel a programkínálatban. Zenél majd a Friction & Lingustics, a Matrix & Futureband, a legjobb tört ritmusok keverékét pedig ShockOne hozza.

Nyári fesztiválhoz méltóan jönnek a hazai csemegék is. Első alkalommal lesz a Campus Fesztivál vendége a magyar világzene egyik legelismertebb énekesnője, a számos nemzetközi sikert is a háta mögött tudó Palya Bea. A fesztiválszezonban, az Észak-alföldi régióban csak itt lép fel a Quimby! Először mutatkozik be hazai pályán a megújult felállású Tankcsapda.  Ezúttal legújabb projektjét, egy nagyon különleges formációját is elhozza magával az Irie Maffia népszerű frontlánya, a ghánai származású hip-hop díva, Sena. A W.H. produkcióban Shakespeare szonettjeit zenésítik meg, Sena karizmatikus előadásmódjával énekli, rappeli a szövegeket, miközben első osztályú jazz-zenészek, Márkos Albert, Gryllus Samu, G. Szabó Hunor kísérik, az élményt pedig különleges háttérvetítés teszi majd teljessé.

Debrecenben két év után, kisfia születését követően, egyből a Nagyszínpadon tér vissza Péterfy Bori, és több éves kihagyás után ismét jön a Bëlga, valamint először látható a Nagyerdőn a Magna Cum Laude is!

A zenei kuriózumoknak persze ezzel még nincs vége. Hamarosan újabb nemzetközi nevekkel, és hazai különlegességekkel jelentkezünk!

További programok és jegyárusító helyszínek: www.campusfesztival.hu

Szólj hozzá