Sztárfellépők a Balaton Soundon!

Újabb világsztárok nevei kerültek napvilágra az idei Heineken Balaton Sound eddig is erős felhozatalából. Köztük a Pendulum alapítóinak electro-house projektje, a Knife Party, a kétszeres Brit Awards és egyszeres Ivor Novello-díjas Tinie Tempah valamint a német elektronikus zene egyik legfontosabb alakja, Sven Väth. És aki még nem tudná: idén egy nappal korábban, július 11-én indul a Heineken Balaton Sound.

A Balaton-partra készül Rob Swire és Gareth McGrillen, a világhír Pendulum zenekar szívének és lelkének félelmetes energiákat felszabadító és hangládagyilkos electro house projektje, a Knife Party. Eddig egy kislemezük jelent meg, számos remixet készítettek és rületes fény- és látványtechnikával felturbózott bulikban játszottak szerte a világon. Ugyancsak Zamárdiba várható a kétszeres Brit Awards és egyszeres Ivor Novello-díjas londoni rapper, a legnagyobb jöv elé néz grime és electro hop eladó, Tinie Tempah, aki fiatal kora ellenére annyi mindent ért el, amirl még a legtehetségesebb zenészek is csak álmodni mernek. Bemutatkozó albumát, a Disc-Overyt tavaly Mercury-díjra jelölték. Magyarországi fellépése Zamárdiban a grime-ra fogékony és az elektronikával felturbózott hiphopra mozduló közönség számára ígér felejthetetlen pillanatokat. Gyönyörködhet a balatoni naplementében a német elektronikus zene egyik legfontosabb alakja, Sven Väth is. Több mint három évtizede van a pályán, ezalatt kétszer is megfordult a Heineken Balaton Soundon, ahol változatos, minden igényt kielégít, maratoni szetjjeivel még a legfinnyásabb nézket is levette a lábáról.

A dOP nem más, mint három kreatív, szexi és ellenállhatatlan párizsi arc. Damian Vandesande, Jonathan Illel és Clement Aichelbaum mfajok sokaságát felölel, organikus elektronikus zenei produkciójában helye van az él és elektronikus hangszereknek, a funknak, a jazznek, a klasszikus és minimal house paneleknek, valamint a visszafogottabb, már-már lounge-ba hajló témáknak is. Jön a Soundra Korunk legfontosabb dubstep eladója és producer Benga is, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a mfajra elektronikus zenerajongók milliói kattantak rá az elmúlt pár évben. Artworkkel és Skreammel együtt alkotják az utóbbi idk legfigyelemreméltóbb dubstep anyagaival jelentkez alakulatot, a fantasztikus Magnetic Man formációt, és többek között neki köszönheti Katy B világraszóló karrierjét. Benga, az él dubstep legenda 2012 nyarán egy formabontó szólóprogrammal készül átmozgatni a Heineken Balaton Sound közönségét.

Nicky Romero egy kivételes tehetség holland house, illetve electro house DJ és producer, aki fiatal kora ellenére komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik. Eddigi rövid, de annál tartalmasabb pályafutása során nemcsak Európa legkomolyabb szórakozóhelyein és elektronikus zenei fesztiváljain lépett fel, hanem megjárta az Egyesült Államokat és Ausztráliát is. Jön Sven Väth felfedezettje, a német elektronikus zenei színtér Európa-szerte ismert, markáns egyénisége, Oliver Koletzki, aki nemcsak a techno és a house világában, hanem a popzenében is otthonosan mozog. Oliver els Heineken Balaton soundos szeánszára nem egyedül érkezik. Vele lesz a csodálatos énekesn Fran, akinek hangját Koletzki rajongói már jól ismerhetik, hiszen 2010-ben közös albumot készítettek: Lovestoned címmel. És itt lesz Shy FX, a londoni elektronikus zenész, aki a kilencvenes években ragga és jungle indulóival írta be a nevét örökre az elektronika történetébe, s a világ kiemelt elektronikus zenei rendezvényén továbbra is rajongók ezreinek figyelmét élvezi. A most bejelentett csomag utolsó eladója pedig Jack Ravill, azaz: Jackmaster, skót elektronikus zenész, napjaink egyik legizgalmasabb trendi kiadójának, a Numbers-nek az alapítója. Basszusközpontú, a bass music-rülettel azonosítható anyagaiban, valamint dinamikus ritmusváltásokra épül, lüktet és sokszín szettjeiben minden megtalálható a techno és a house különféle irányzataitól kezdve, a hiphopon át, egészen a UK funky-ig és a dubstepig.

Szólj hozzá