Hosszabb lesz a Heineken Balaton Sound!

Tucatnyi újabb név látott napvilágot a Heineken Balaton Sound idei felhozatalából. Köztük a világ elsszámú DJ-je, David Guetta, aki már-már rezidensnek számít Zamárdiban, ötödször lép fel a fesztiválon. Érkezik a berlini technoszcéna legismertebb arcának számító Paul Kalkbrenner és ugyancsak él produkcióval lép színpadra Paul öccse Fritz Kalkbrenner, jön a trance himnuszok holland királya, Sander van Doorn és még sokan mások. Idén először egy nappal korábban nyit a balatonparti prémiumfesztivál. A nyitónapon – világsztár DJ-k mellett – a Nagyszínpadon Ákos mutatja be elektronikus zenei produkcióját.

Nincs olyan nagy fesztivál a világon, ahol David Guetta jobban érezné magát, mint nálunk, ezért nem csoda, hogy a világ leghíresebb DJ-jével idén is együtt bulizhatunk Zamárdiban. David Guetta a 2008-as, 2009-es, 2010-es és 2011-es hangfoglaló megapartyja után idén is készen áll arra, újabb fantasztikus bulival folytassa elképesztő soundos sikerszériáját, természetesen headlinerként a Nagyszínpadon. Az idei nyár a Heineken Balaton Soundra hívja a hazai partikörökben nagy sikert arató Berlin Calling cím film sztárját, Paul Kalkbrennert. Az európai techno kultúra legaktuálisabb és legfelkapottabb DJ-producere filmbeli – alteregójával ellentétben – sosincs alkotói válságban, hanem épp ellenkezőleg: neve évek óta headlinerként szerepel Németország és Európa legnívósabb elektronikus zenei rendezvényein. Így már teljes az idei Heineken Balaton Sound headliner-sora: Avicii, David Guetta, Paul Kalkbrenner és Björk követi egymást a négy nap alatt.

Az idei Heineken Balaton Sound egy nappal korábban indul: már szerda délutántól birtokba vehetik a rajongók a fesztivál helyszínét, ahol több helyen világsztár és hazai DJ-k celebrálnak megnyitót. A Nagyszínpadon ezen az estén új, elektronikus zenei produkcióját mutatja be Ákos, aki az idei nyáron mindössze három alkalommal lép színpadra. A programban a Bonanza Banzai ás Ákos legfontosabb dalai szólalnak meg, 21. századi hangszereléssel.

Érkezik a Soundra a számos komoly szakmai díjjal kitüntetett holland trance DJ és producer, Sander van Doorn. Karrierje kezdete óta az elektronikus zenei stílusok széles skáláján játszva ontja magából az elementáris trance himnuszokat, melyek szinte kivétel nélkül a legnépszerűbb trackeknek számítanak a műfajban.

Egy megismételhetetlen családi találkozó helyszíne lesz az idei Heineken Balaton Sound, ahol élőben szólal meg az utóbbi idők legnagyobb techno himnusza, a Sky & Sand Paul Kalkbrenner és öccse jóvoltából, aki bátyjához hasonlóan szintén az elektronikus zenére tette fel az életét. Fritz Kalkbrenner újságíróból lett a kortárs német e-zene és klubélet ismert arca, és miközben a stílusa közel áll testvér zenei zsáneréhez, elszeretettel merít ötleteket hiphopos, house-os, st soulos témákból is. Gareth Emery a világ egyik vezet trance DJ-je és producer szintén Zamárdi vendége lesz idén. Ő a műfaj ünnepelt sztárja, kiemelked egyénisége, a legnagyobb nemzetközi e-zenei rendezvények, események és fesztiválok állandó fellépője. A Soundra várjuk Maceo Plex Spanyolországban él amerikai elektronikus zenész-producert is, aki korábban Meatrikként és Mariel Ito-ként alkotva tette le a névjegyét a tech house és a techno világában, mostanság pedig elssorban a deep house-ra jellemz stíluselemekkel kísérletezik.

Björk mellett még egy izlandi szuperprodukciót láthat élőben idén a Heineken Balaton Sound közönsége: jön a Gus Gus igényes és csábító atmoszférájú elektronikus tánczenéjével. Szintén itt lesz a Feed Me, ami nem más, mint Jon Gooch, a többek között Spor mvésznéven alkotó brit drum’n’bass, dubstep és electro house DJ-producer legfiatalabb, leglátványosabb és legszórakoztatóbb side projektje: profiljához a most leginkább divatosnak számító e-zenei f és almfajok, specifikusan a dubstep, a drumstep és a midtempo áll közel. Nina Kraviz remixer, énekes és dalszerz, Moszkva egyik legnépszerbb szórakozóhelye, a Propaganda rezidense. Rendre telt ház eltt lép a pult mögé péntek esténként, és vrhatóan a Soundon is idén nyáron. A Crazy P az egyik legmenbb és legszórakoztatóbb elektronikus tánczenei produkció, melynek fellépésein az el hangszerek (gitárok, dobok) is legalább olyan komoly szerephez jutnak, mint a szintetikus-mechanisztikus témák. Legfrissebb anyagukkal, a tizenegy vadonatúj tracket tartalmazó When We Onnal érkeznek a hatodik Heineken Balaton Soundra. Tensnake, azaz Marco Niemerski, a diszkó zene feltámadásának egyik hírnöke, hamburgi DJ-producer. Népszer arc a német underground elektronikából, aki inspirációt a house és a diszkó hskorából, valamint a nyolcvanas évek electro-funk rületének legkomolyabb pillanataiból meríti. És végül a legfrissebb nevek közt ott van Dapayk Solo, azaz Niklas Worgt a német elektronikus zenei élet és a berlini klubok világának markáns figurája, aki eddigi pályafutása számos mfajban kipróbálta magát: a drum’n’bass-tl indult, majd a house felé vette az irányt, hogy végül a minimal technoban találjon igazán önmagára a kétezres évek közepén. Bemutatkozó lemeze igencsak figyelemreméltóan teljesített a német eladási listákon, a rangos német techno magazin, a Groove az év albumának választotta, Niklas pedig amellett, hogy az év producere lett, live actjének els osztályú minségét is díjjal ismerték el ezen a szakmai fórumon.

Belépjegyek április közepéig kedvezményes áron kaphatók. A kiemelt jegyirodákban Üdülési Csekkel és SZÉP-Kártyával is fizethetnek a jegyvásárlók. Részletek a www.balatonsound.hu oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük