Debrecenbe jön az Apocalyptica!!!

Újabb nemzetközi sztár érkezésének örülhetünk. Debrecenbe jön az Apocalyptica is!

A finn csapatot aligha kell bemutatni, hiszen jellegzetes stílusukkal, magával ragadó előadás módjukkal már itthon is letették névjegyüket. Egyedülállóak a világon, mivel nincs még egy olyan együttes, melyben három klasszikus múlttal rendelkező csellista játszana. Ők azok, akik megmutatták, hogyan lehet átmenetet képezni a klasszikus zene és a heavy metal között anélkül, hogy valamelyik is vesztene értékéből.

1996-ban robbantak be a zenei életbe Metallica feldolgozásalbumukkal, megalakulásuk óta 7 stúdiólemezt jelentettek meg, volt olyan album amelyen Faith No More, Sepultura, Pantera, vagy Rammstein feldolgozás is szerepelt a saját szerzemények mellett.

 

Legutóbbi albumukról például így írnak: „Bármilyen stílusban dolgoznak is – az atmoszférikus bevezetőtől a lüktető ritmusokig – a zenéjük mindig megragadó, dinamikus és dallamokkal teli. Hetedik albumukkal, a „7th Symphony”-vel a banda egy olyan korongot alkotott, amely nemcsak szimfonikus, hanem maga a szimfónia.”

Az elmúlt években minden stúdióalbumukon vendégszerepelt valaki a rock/metal világ aktuális kedvencei közül. A Guano Apes énekesnőjével, Sandra Nasickal készítették el a Path című dalt, a Bittersweet című dalban a HIM énekese, Ville Valo és a Rasmus frontembere, Lauri Ylönen is hallható. De zenéltek együtt a Slayer dobos Dave Lombardoval, a Slipknot énekesével Corey Taylorral is.

A Rammstein vokalistája, Till Lindemann egy Dawid Bowie és Brian Eno által énekelt dal átdolgozásában a „Helden”-ben, míg a Three Days Grace énekese, Adam Gontier szívből énekelt az „I Don’t Care” című nótában.

Pályafutásuk valamennyi évében tartogattak meglepetéseket hol monumentális koncertekkel, hol pedig olyan lemezekkel lepték meg rajongóikat, ami igazi kirándulás volt a klasszikus zene rejtett világába. Albumaikból eddig több mint 4 millió lemezt adtak el.

A finn világsztárok a debreceni Campus Fesztiválra július 28-án érkeznek. A nagyerdei rendezvény zenei kuriózumainak ráadásul ezzel még nincs vége.

További programok és jegyárusító helyszínek: www.campusfesztival.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük