A Föld Színház előadásai februárban a Szkénében

[VILÁG BÖLCSE] – „Hopp, ez a sör meg van mérgezve!”

színházi játék a felelősségről

2012. február 16. csütörtök, 20.00, Szkéné színház

Jegyár: 1200 Ft, BME hallgatóknak: 1000 Ft

Leírás:

Óriján Gyuri beleszeret a szomszéd lányba. Hogy a kapcsolatnak gátat vessenek, Gyuri szülei eladják a lányt a Fekete Huszonnégyfejűnek. Gyuri az öreg Világ Bölcse útmutatásai alapján indul szerelme keresésére, de mikor nagy nehezen kimenti, a lány közli, hogy márpedig neki vissza kell mennie… Gyere és döntsd el te, hogyan végződjön a történet!

A 2008-ban a Gyermekszínházi Szemlén ifjúsági előadás kategóriában az év legjobb előadásai közé választott előadást nyáron a Bhim Rao Egyesülettel együttműködve a Föld Színház kilenc borsodi település tanodájába vitte el a interaktív játék formájában.

A 30-ik előadást nyilvánosan játsszuk a Szkéné Színház programjaként. Találkozó a színház bejárata előtt a MŰEGYETEM II. emeletén!

 

 

[KAPSZULA]

színház és film a közös jövőnkről

2012. február 24. péntek, 20.00, Szkéné színház

Jegyár: 1500 Ft, BME hallgatóknak: 1000 Ft

Leírás:

2010-ben két közösséget a Föld Színház látogatott meg, hogy a jövőhöz való viszonyukkal ismerkedjen színházi vagy filmes játékokon keresztül. A két közösség jövőképe különleges: az elnéptelenedő Verespatakon nemsokára talán aranybánya nyílik, az ott élők sorsa teljesen bizonytalan. Dániában egy alternatív közösségben élő fiatalok maguk keresik a bizonytalanságot. Életmódjukkal a fenntarthatóság felé szeretnék terelni a társadalmat, miközben lemondanak arról, hogy saját, rövid távú jövőjüket tervezzék.

A Kapszula a két projekt tapasztalatait is felhasználva a huszonéves generáció jövőképével foglalkozik.

 

Bővebb információ itt érehető el.

 

Figyeljétek a Föld Színház Facebook oldalát, ahol ingyenjegyeket és ajándékokat lehet nyerni az előadásokra!

Jegyeket foglalni a jegy@szkene.hu emailcímen vagy a 20.384.60.49 telefonszámon tudtok, de meg is vehetitek előre az INTERTICKET vagy szkene.hu honlapon keresztül. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük