Zsíros kenyér, röplabda és gumicukor

Kíváncsi vagyok, hogy születnek a hagyományok? Hogyan lesznek a kósza gondolatokból évről évre megrendezésre kerülő események? Kinek jut ideje és energiája, hogy egész hétvégés programokat szervezzen a BME diákságának?

Mármint annak a részének, amelyik szereti a röplabdát. A Műegyetemi Röplabda Kupa rendezői csapata minden félévben biztosít nekik egy hétvégét, hogy élvezzék a sportot és összemérjék tudásukat.  A legutóbbi november 19-20-án került megrendezésre. Mit is lehet elmondani erről az eseményről? Megdöbbentő, rendkívüli és emlékezetes. Aki ott volt az tudja, hogy miért írom ezeket, aki nem annak egy kis ízelítő, hogy kedvet kapjon és a következőn már ő is részt vegyen.

Fotó - Kiss Imre (Műhely)

Forró tea, zsíros kenyér és lila hagyma. Ha valakinek lett is volna kétsége, szombaton hajnali fél 7-kor, hidegben keresgélve a Bercsényi kollégiumot, hogy megérte-e felkelni, ilyen fogadtatás mellett rögtön elfelejtette. Ez után is csak egyre jobb lett. A verseny lényege nem különbözött a megszokottól: csúszás a beosztással, „tévedhetetlen” bírók és tornacipőszag. Akkor miért is volt különleges a hétvége? Az igazság az, nem tudom megmondani.  A rendezők és a résztvevők együtt teremtettek olyan hangulatot, ami igazán emlékezetessé tette. Profi és amatőr kategóriában is igazán jó meccseket lehetett látni. Nem volt veszekedés, sértődés és amennyire én láttam, mindenki elégedetten mehetett haza. Olyan volt, mintha egy nagy baráti társaság gyűlt volna össze, hogy felszabadultan játszhasson. Ha belegondolunk, mi más is lehetne a sport lényege, mint összehozni az embereket? Ha már az emberek összehozásánál tartunk, érdemes megemlíteni, hogy a rendezők erre is gondoltak. A rendezvény Facebook-os oldalán biztosítanak lehetőséget az emberhiányban szenvedő csapatoknak és a csapathiányban szenvedő embereknek, hogy megtalálják egymást.

Tartozom még egy magyarázattal, a címmel kapcsolatban. A zsíros kenyér és a röplabda, azt hiszem világos, hogy miért került bele. Viszont a gumicukor? Ez is a hagyomány része. Már senki nem tudja, hogy miért is, de így van. Az összes résztvevő csapat kap egy zacskóval az oklevelek és a díjak mellé. szerintem mindenki örült neki.

Akinek megjött a kedve, hogy elinduljon a következőn, figyelje a honlapot:
http://www.friweb.hu/mukupa/

a Facebook oldalt:
https://www.facebook.com/#!/groups/147810661945259/
vagy a tornatermek körüli faliújságokat.

És ne feledkezzünk meg a köszönetnyilvánításról. Mert azt talán soha nem tudjuk meg, hogy ki indított el a hagyományt, a mostani szervezőknek viszont megköszönhetjük a sok munkát.

Vocskó György tanár úr(felelős szervező)
Gőgh Renát
Steixner Márk
Horváth Márk
Bartók Tamás
Jacskó Attila.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük