Karácsonyra

Kedves Hallgatótársaink!
Ne felejtsétek el, hogy nem csak a vizsgaidőszak, hanem a Karácsony is egyre közeledik. Jusson időtök szeretteitekre, barátaitokra és a családotokra! Mindenkinek jár egy kis pihenő, hogy lazítson, élvezze a karácsonyi finomságokat és a meghitt hangulatot. A KáTé szerkesztőségének nevében ezzel a kis novella részlettel szeretnénk mindenkinek áldott békés ünnepeket és sikeres vizsgaidőszakot kívánni!

Janikovszky Éva: Karácsonyi finis (részlet)
„…Kezdődik az ajándékbontás. Figyelünk: örülnek-e a szerény ajándékainknak? De ne felejtsük el, ők is figyelnek: hogy mi vajon örülünk-e? Hát örülünk, akkor is, ha nem azt kaptuk, amit kértünk, akkor is, ha tavalyelőtt ugyanezt kaptuk, semmire se mondjuk azt, hogy kár belénk, hogy ugyan már, nem kellett volna ennyi pénzt kiadni, ne mondjuk, hogy ugyan hová veszek fel én ilyen drága sálat? Ne ajánlgassuk frissiben a lányunknak, menyünknek, hogy ez inkább neked való, drágám! Kanyarintsuk a nyakunkba, álljunk a tükör elé kacéran (hadd mosolyogjanak unokáink!) és örüljünk neki. Hiszen örömet akartak szerezni vele, mint ahogy mi is nekik az ajándékainkkal.
Hetek óta készültünk erre a napra. A szeretet ünnepére. Most itt van. Együtt vagyunk a mieinkkel. Szép ez az ünnep, de törékeny, kényes, mint a finom üveg. Megkarcolhatja, összetörheti egy fintor, egy rossz szó, egy akaratlan mozdulat. Vigyázzunk rá.
Mosolyogni tessék! Szívből, igazán….”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük