Véget ért a Campus Fesztivál

Évről évre többen látogatnak ki a Campus Fesztiválra, idén ötvenezren voltak a debreceni Nagyerdőn. Bár a zárónap főműsorai már zuhogó esőben zajlottak, az égi áldás mégsem szegte kedvét a bulizni vágyóknak.

Csütörtökön a 25 éves PG Csoport koncertjével indult el a Pepsi Nagyszínpad, melyet szombaton a mostoha időjárás ellenére, teltház előtt a Tankcsapda zárt le. A három és fél nap alatt műfaji sokszínűségből nem volt hiány, mozi, dumaszínház, táncház és sok-sok koncert stílusbeli határok nélkül jellemezte a fesztivál programkínálatát. A négy nap alatt hét helyszínen közel 200 fellépő szórakoztatta a közönséget.

A zenei programok közül a legnagyobb sikert a Parov Stelar Band, a Quimby és a Tankcsapda aratta, de több ezres tömeg előtt lépett színpadra a Republic, és a Csík zenekar Presser Gáborral valamint Lovasival.

A Venezuelából érkező Désorden Publicó-t a magyar lányok és a lángos ejtette ámulatba, a hóbortos zenekar tagjai sztárallűrök nélkül érkeztek a fesztiválra, igazi latin showt adtak.  

Kiss Ádám és Hadházi a Víztorony Pódiumon, az Ocho Macho, a Ladánybene 27, és az Anima Sound System pedig a T-Mobile Teraszon taroltak. Az OTP Junior Aréna legnépszerűbb előadói között volt a teniszezőből lett lemezlovas Julia Carpenter, az elvetemült heves megyeiekből álló Road, és az ír kocsmazenészeket megszégyenítő Paddy & The Rats.

A zenés produkciók mellett a Civil Sátorban is rendkívül érdekes események zajlottak. Idén ezen a téren országosan egyedülálló dolog született meg csak a Campus Fesztiválra! A résztvevő civil szervezetek közül több mint húszan, Civil Pont néven önszerveződő csoportot alakítottak. Ezzel együtt a fesztiválon ötvenöt civil szervezet mutatkozott be.

 A fesztivál alatt komolyabb rendbontásról, és nagyobb egészségügyi problémáról nem érkezett bejelentés. A rendezvény ideje alatt a legnagyobb problémát a hamis jeggyel érkezők kiszűrése jelentette. A fesztivál alatt mintegy 380 profi módon előállított hamis jegyet foglaltak le a bejáratnál, ezt az ügyet jelenleg is a rendőrség vizsgálja.

Vasárnap reggeltől elkezdődött a nagytakarítás, hogy a Nagyerdő visszakapja meghitt nyugalmát. A teljes bontási munkálat, valamint a terület helyreállítása várhatóan egy hét múlva ér véget. 

www.campusfesztival.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük