Top 10 hely a földön, ahova nem mehetsz

A világ tele van olyan titkokkal és zárt helyekkel, amikről nem is tudunk, vagy ha tudunk, egyszerűen nem tehetjük be oda a lábunkat még ha akarnánk sem. Ez a lista a legjelentősebb helyeket mutatja be a világban, amelyek a nyilvánosság számára zártak és valójában leheteten a nagyközönség számára a látogatás.

10. Mezhgorye
Oroszt szupertitkos földalatti létesítmény a Yamantau hegy és Mezhgorye városa közelében (régebben a Beloretsk-15 és a Beloretsk-16 telephelye). Mezhgorye egy lezárt város, a hiedelmek szerint itt szállásolják el azokat, akik a titkos Yamantau Hegyben dolgoznak. A várost 1979-ben alapították. A Yamantau hegy 1640 méter magas és a Déli-Urál legmagasabbika. A Kosvinsky Heggyel (600 km északra) együtt az Egyesült Államok azt feltételezte, hogy egy nagy nukleáris létesítmény és/vagy bunker. Nagy földmunkálási projekteket figyeltek meg itt az U.S. műholdas képein az 1990-es években, abban az időben, amikor Boris Yeltsin nyugat-barát kormányzata követte a Szovjeunió szétesését. Két helyőrség, a Beloretsk-15 és a Beloretsk-16 volt a létesítmény tetejére építve. Az egyesült Államok többszöri kérdezésére többféle válasz érkezett az Orosz kormánytól Mount Yamantau ügyében. Mondták, hogy bánya, az orosz kincsek raktára, ételtároló telephely és azt is, hogy bunker a vezetőknek egy esetleges nukleáris háború esetén.
Az a szóbeszéd járja, hogy a Yamantau hegy projekt kapcsolatban áll az úgynevezett „Dead hand” (Halott kéz) nukleáris megtorlóás vezérlési és irányítási rendszerével, amely stratégiai rakétákat irányít. Nagyjából egy titkos földalatti projekt egy nukleáris háború esetére.

9. Vatikáni Titkos Archívum
A Vatikán Titkos Archívuma amely annyira nagy, mint amennyire öreg. Élén egy bíboros áll, mint a Vatikán Könyvtárának. Maga az archívum nem titkos, mit ahogy nevéből sejtenénk, bárki számára elérhető. De nem léphetünk be az archívumba. Leadjuk a kérésünket egy dokumentumért és átnyújtják neked. Ron Howard és Dan Brown hülyesége ellenére minden dokumentum megtekinthető és nincsennek másolatok tudományos teóriákról és nagy találmányokról, amiket betiltottak. Az egyedüli dokumentumok, melyeket nem tekinthtünk meg, azok, amelyek nem régebbiek 75 évnél (ennek oka, hogy megvédjenek diplomáciai és kormányzati információkat). Egy tárgymutató elérhető azok számára, akik meg szeretnék tekinteni mely dokumentumok elérhetőek az archívumban. Becslések szerint 84 kilométer hosszú polcrendszere van, amelyen 35.000 kötet található csak a kategorizált katalógusok szerint.Valószínűleg az archívumba csak pápai engedéllyel lehet bemenni, de virtuális sétát tehetünk benne az intézmény weboldalán.
Más források szerint meg a legmisztikusabb létesítmény a pápai városban a maga hosszú polcrendszerével, ahol a felgyülemlett nyílvántartások között botrányok, titkok, kinyilatkoztatások lehetnek, amelyeket a legmegdöbbentőbb és legpánikkeltőbb írásoknak vélnek egyesek. Mindezek eldobozolva és leiktatva fekszenek rejtve a hanyagság elől, évszázadok születe békében és diszkrécióban.

8. Club 33
1967 óta a Disney zártkörű helye a Club 33. Walt Disney úgy érezte, hogy szüksége van egy különleges és privát helyre, ahol a szponzorokat és a vendégeit tudja szórakoztatni. Halála után a Disney Land úgy döntött, hogy a Club 33 csak a különleges tagoknak és azok vendégei számára nyitott. Disney Landen, a New Orleans terének szívében található, a Royal Street 33 szám alatt és a tagok, valamint azok vendégei számára belépést biztosít a zártkörű éttermébe és a klubházba a hozzá tartozó telekkel. Mindezek a nyílvánosság számára zárva vannak. Disney halála után a Club 33 megnyitotta kapuit a nyílvánosság felé limitált, speciális tagsággal. 2007 júniusára a tagsági várakozási idő 14 év, valamint a tagság iránt jelentkezők listáját is lezárták még 2007 április-májusban. A Disney Land egész területén csak ebben a helységben lehet alkoholt venni.

7. A Moszkvai Metro-2
A Metro-2 Moszkvában egy titkos földalatti metró rendszer, amely a tömegközlekedésben is használt Moszkvai Metróval párhuzamosan fut. A híresztelések szerint a Metro-2 meghaladja a civil metró hosszát is (állítólag 4 vonala van és 50-200 méter mélységben helyezkedik el. Még azt is mondják, hogy összeköti a Kremlt és a FSB főhadiszállást, a kormány repterét Vnukovo-2-nél és a földalatti várost Remenkí-t, és más fontosabb létesítményeket. Az 1940-es években Sztálin az alagutakat egy esetleges nukleáris háború miatt készíttette (vagy Sztálin uralkodása után épült) és a KGB a D-6 kódnéven hívta. 1994-ben állítólag a városi exkavátorok belebotlottak a földalatti rendszerbe. Ezenkívül nem sok információt tud a nyílvánosság. Mondani sem kell, mivel senki sem erősítette meg a létezését, így eléggé nehézkes meglátogatni.

6. White’s Gentlemen’s Club (White Úri Klubja)
A White’s egy londoni úriemberek számára létrehozott klub, mely a Chesterfield út 4. alatt található. London legexkluzívabb úri klubja. 1693-ban alapította egy olasz bevándorló, Francesco Bianco (Francis White). Elsősorban forró csoki árusítására épült, mely ritka és drága árucikk volt abban az időben (valójában akkor fedezték fel). A XIX. században ez az intézmény volt a legzártkörűbb úri klub az előkelő származású, felsőosztálybeli fiatalemberek számára. Minden előkelő úr törekedett rá, hogy tagja lehessen. Azonban a tagság a társadalom leggazdagabb és legbefolyásosabb tagjai számára volt fenntartva. Híres a „Fogadási Könyve”, amelyben a vendégei bizar fogadásai vannak megörökítve. Az egyik legismertebb az a 3.000 fontos fogadás, melyben arra fogadtak, hogy két vízcsepp közül melyik fog hamarabb lecsúszni az ablaküvegen. Manapság arról ismeretes, hogy egy olyan hely, ahol a tagok kártyával és szalonjátékokkal mulatják az időt. Nem sokat tudni a tagsági felvételi procedúráról, csak annyit, hogy a csatlakozás egyetlen módja az invitáció. Egy invitációt csak olyan tag adhat, aki két másik tag támogatását is élvezi. Nők egyáltalán nem léphetnek be a tagok közé.

5. 51-es körzet
Az 51-es körzet titkos jellegét a vitathatatlan kapcsolat adja a minősített légi kutatásokhoz, valamint a számos jelentések, melyek szokatlan égi jelenésekről számolnak be. Mindezek együttesen tették az 51-es körzetet a legtöbb modern UFO és összeesküvés-elméletek középpontjába. A Groom tónál található ez a hatalmas titkos katonai bázis és repülőtér, amely kísérleti légi járművek és fegyverek fejlesztésével és tesztelésével foglalkozik. Körben magán katonai egyenruhás őrök védelmezik M-16-os fegyverekkel felszerelve. A bázis nem szerepel egyik publikus amerikai térképen sem. Halálos erőszak is engedélyezett mindazokkal szemben, akik megsértik a területét, vagy megkísérlik a behatolást.

4. 39-es Szoba
A 39-es Szoba egyike a legtitkosabb szervezeteknek, vitathatatlanul a világ legtitkosabb államában. Maga a név nem tudni miből vagy honnan ered. Küldetése: pénzt szerezni az Észak-koreai rezsim vezetőjének, Kim Jong Il számára, Észak-Korea legfelsőbb vezetőjének. Keveset tudni valójában a 39-es szobáról, mivel természetes titokzatosság veszi körül a szervezetet. Széles körben azt beszélik, hogy 10-20 bankszámla tartozik hozzá Kínában és Svájcban, hamisítás, pénzmosás, illegális ügyletek céljából. Az erőteljes egység, amely évtizedeken óta létezik, úgy hírlik pénzt teremt elő üzleti vállalkozásokból… néhány legális és feltételezések szerint néhány kevésbé az… amelyek magukba foglalhatják a drog/fegyver kereskedelmet. Észak-Korea elutasított minden vádat az illegális üzletekkel kapcsolatban. A pénzt -a szakértők szerint, akik figyelemmel kísérik Észak-Korea belső munkáját- arra használja Kim, hogy hűséget vegyen a nagyrangú képviselőktől Észak-Koreában és hogy fenntartsa a hatalmát az ország felett. Azt is tudjuk azonban, hogy a szervezetnek 120 külföldi kereskedelmi cége van Kim Jong-il közvetlen irányítása alatt. A 39-es Szoba úgy hiszik az uralkodó Munkáspárt épületében található Pyongyang-ban. 1970-es években alapították, és úgy tekintenek rá, mint az alappillérére az úgynevezett „gazdasági bíróság” rendszernek, középpontjában a dinasztikus Kim családdal.

3. Ise Nagy Szentély
Az Ise Nagy Szentély, amely Japánban található és vitathatatlanul az egyik legszentebb és legfontosabb helyek egyike Japánban (valójában 123 szentélyből áll). Amaterasunak szentelték, egy napistennőnek és a hely létezéséről már krisztus előtt 4-től tudunk. A fő szentélyben található a legfontosabb tárgy Japán császári történelmében: a Naikū (egy tükör a Japán mitológiából, amely végül egy császár kezében kötött ki). A szentélyt lerombolják és újraépítik húsz évente, ami része a Shinto hit szerinti halál és megújulás természetes körfolyamatának, valamint minden dolog fontosságának, ahogyan az építési technikákat is átadják egyik generációról a másikra (a következő újraépítés 2013-ban lesz). Az egyedüli ember, aki beléphet a szentélybe a Shinto főpapnő vagy pap, aki a Japán királyi család tagja. Mondanom sem kell, hogy akik ezt olvassák, feltételezhetően nem tartoznak ebbe a halmazba.

2. Mount Weather emergency Operations Center
Mindössze 46 mérföldre Washington-tól működik ez a misztikus és titkos földalatti katonai bázis, mélyen egy hegyben, amely a Bluemont vidéki város mellett található, Virginia-ban. Mount Weather gyakorlatilag egy földalatti város, ami mélyen a föld alá van beásva. Az 1950-es években létesítették a hidegháború miatt, de ma is működik. Érthető okokból nagyon is titkos, de feltételezések szerint olyan dolgokkal van felszerelve, mint magán apartmanok és kollégiumok, utcák és járdák, vendéglők és kórházak, egy víztisztitő rendszer, erőmű és általános irodaházak, egy kis tó, melyet friss vízzel földalatti források táplálnak, tömegközlekedési rendszer és egy TV kommunikációs központ. Üzemeltetéséről a Szövetségi Válságkezelő Iroda – FEMA- gondoskodik. Egy esetleges nukleáris háború, statárium vagy bármi más nemzeti válság esetén az elnök és a kabinete és a végrehajtó hatalom többi része Mount Weather-be lenne „áthelyezve”. A központ már most is funkcionál, még kis helyi katasztrófák esetén is az USA területén, a telekommunikációs forgalom nagyrészét ezen keresztül vezetik el

1. RAF Menwith Hill
Az ECHELON kénhálózattal való kapcsolatáról ismert. A Menwith Hill katonai kémbázis Harrogate mellett található Észak Yorkshire-ben, Angliában, a legnagyobb elektronikus megfigyelőállomás a világon. Évtizedek óta Menwith Hill –amely kommunikációs és hírszerző szolgáltatásokkal támogatta az Egyesült Királyságot, valamint az Amerikai Egyesült Államokat- fontos láncszem egy világméretű lehallgatási hálózatban, melynek feladata az elektronikus megfigyelés és a kódfeltörés, az úgynevezett „hackerkedés”. Eredetileg a katonai és diplomáciai kommunikációt hivatott lehallgatni a Szovjetunió és annak szimpatizáns keleti blokkjában a hidegháború alatt. Mivel a hidegháborúnak vége, így a hiedelmek szerint terroristaelhárításban, drogkereskedők felderítésében és politikai és diplomáciai hírszerzésben van fontos szerepe. Egyes jelentések szerint kereskedelmi kémkedést is folytatnak, valamint szűrik az összes telefon és rádió kommunikációt azon nemzetekben, ahol befogadják – a magánélet súlyos megsértése.

Szólj hozzá